Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 301 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 74 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pečte a zdobte s láskou!

Suroviny

12 ks
čokoládové muffiny upečené
meruňkový džem 3 PL
200 g
fondán
červené gelové potravinové barvivo
moučkový cukr 3 PL
moučkový cukr
na podsypání
citronová štáva
z poloviny citronu

1 Vršky muffinů seřízněte a potřete marmeládou. Fondán rozdělte na polovinu a jednu obarvěte narůžovo (barvy stačí, co se na špendlík vejde – opravdu malinko, pak fondán hněťte jako těsto). Část muffinů ozdobte srdíčky a část nápisem.

2 Na srdíčka: obarvený fondán narůžovo vyválejte na pocukrované ploše na zhruba 3 mm tenký plát, vykrájejte kolečka a naneste je na muffiny. Bílý fondán vyválejte na pocukrované ploše a vykrájejte z něj srdíčka, zespodu je lehce navlhčete vodou a položte na růžová kolečka.

3 Na krém: do cukru postupně vmíchejte citronovou šťávu, až vznikne poleva. Obarvěte ji narůžovo a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobte srdíčka.

4 Na nápis: bílý fondán rozválejte na plát tenký zhruba 3 mm a pomocí vykrajovátka s vroubkovaným okrajem vykrojte kolečka. Do cukru postupně po troškách vmíchávejte citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá poleva. Obarvěte ji narůžovo. Na vykrojené kolečko položte šablonu a pomocí stěrky ji přetřete trochou polevy. Sejměte šablonu a ozdobené kolečko přeneste na muffin.

CO POTŘEBUJETE:

Fondán koupíte v cukrářských potřebách (např. www.fialapraha.cz) nebo ve větších supermarketech (značka Dr. Oetker). SweetDots, od kterých máme recept, používají fondán značky Pasta Dama Stella (www.hospodynkam.cz). Barví jej gelovými barvami značky Wilton. Srdíčka vykrajují obyčejnými vykrajovátky, nápis tvoří pomocí šablony (www.designerstencils.com).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit