0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cupcaky s fondánem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1095 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 270 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečte a zdobte s láskou!

Suroviny

12 ks
upečených čokoládových muffinů
meruňkový džem 4 PL
fondán (potahová hmota) 200 g
potravinářské barvivo
červené gelové
moučkový cukr 3 PL
moučkový cukr
na podsypání
citronová šťáva
z poloviny citronu

Postup

1

Vršky muffinů seřízněte a potřete marmeládou. Fondán rozdělte na polovinu a jednu obarvěte narůžovo (barvy stačí, co se na špendlík vejde – opravdu malinko, pak fondán hněťte jako těsto). Část muffinů ozdobte srdíčky a část nápisem.

2

Na srdíčka: obarvený fondán narůžovo vyválejte na pocukrované ploše na zhruba 3 mm tenký plát, vykrájejte kolečka a naneste je na muffiny. Bílý fondán vyválejte na pocukrované ploše a vykrájejte z něj srdíčka, zespodu je lehce navlhčete vodou a položte na růžová kolečka.

3

Na krém: do cukru postupně vmíchejte citronovou šťávu, až vznikne poleva. Obarvěte ji narůžovo a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobte srdíčka.

4

Na nápis: bílý fondán rozválejte na plát tenký zhruba 3 mm a pomocí vykrajovátka s vroubkovaným okrajem vykrojte kolečka. Do cukru postupně po troškách vmíchávejte citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá poleva. Obarvěte ji narůžovo. Na vykrojené kolečko položte šablonu a pomocí stěrky ji přetřete trochou polevy. Sejměte šablonu a ozdobené kolečko přeneste na muffin.

CO POTŘEBUJETE:

Fondán koupíte v cukrářských potřebách (např. www.fialapraha.cz) nebo ve větších supermarketech (značka Dr. Oetker). SweetDots, od kterých máme recept, používají fondán značky Pasta Dama Stella (www.hospodynkam.cz). Barví jej gelovými barvami značky Wilton. Srdíčka vykrajují obyčejnými vykrajovátky, nápis tvoří pomocí šablony (www.designerstencils.com).

příprava fondánu na cupcaky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč