Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 301 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 74 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečte a zdobte s láskou!

Související recepty

Suroviny

12 ks
čokoládové muffiny upečené
meruňkový džem 3 PL
200 g
fondán
červené gelové potravinové barvivo
moučkový cukr 3 PL
moučkový cukr
na podsypání
citronová štáva
z poloviny citronu

1 Vršky muffinů seřízněte a potřete marmeládou. Fondán rozdělte na polovinu a jednu obarvěte narůžovo (barvy stačí, co se na špendlík vejde – opravdu malinko, pak fondán hněťte jako těsto). Část muffinů ozdobte srdíčky a část nápisem.

2 Na srdíčka: obarvený fondán narůžovo vyválejte na pocukrované ploše na zhruba 3 mm tenký plát, vykrájejte kolečka a naneste je na muffiny. Bílý fondán vyválejte na pocukrované ploše a vykrájejte z něj srdíčka, zespodu je lehce navlhčete vodou a položte na růžová kolečka.

3 Na krém: do cukru postupně vmíchejte citronovou šťávu, až vznikne poleva. Obarvěte ji narůžovo a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobte srdíčka.

4 Na nápis: bílý fondán rozválejte na plát tenký zhruba 3 mm a pomocí vykrajovátka s vroubkovaným okrajem vykrojte kolečka. Do cukru postupně po troškách vmíchávejte citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá poleva. Obarvěte ji narůžovo. Na vykrojené kolečko položte šablonu a pomocí stěrky ji přetřete trochou polevy. Sejměte šablonu a ozdobené kolečko přeneste na muffin.

CO POTŘEBUJETE:

Fondán koupíte v cukrářských potřebách (např. www.fialapraha.cz) nebo ve větších supermarketech (značka Dr. Oetker). SweetDots, od kterých máme recept, používají fondán značky Pasta Dama Stella (www.hospodynkam.cz). Barví jej gelovými barvami značky Wilton. Srdíčka vykrajují obyčejnými vykrajovátky, nápis tvoří pomocí šablony (www.designerstencils.com).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit