0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cupcaky s fondánem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1095 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 270 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečte a zdobte s láskou!

Suroviny

12 ks
upečených čokoládových muffinů
meruňkový džem 4 PL
fondán (potahová hmota) 200 g
potravinářské barvivo
červené gelové
moučkový cukr 3 PL
moučkový cukr
na podsypání
citronová štáva
z poloviny citronu

Postup

1

Vršky muffinů seřízněte a potřete marmeládou. Fondán rozdělte na polovinu a jednu obarvěte narůžovo (barvy stačí, co se na špendlík vejde – opravdu malinko, pak fondán hněťte jako těsto). Část muffinů ozdobte srdíčky a část nápisem.

2

Na srdíčka: obarvený fondán narůžovo vyválejte na pocukrované ploše na zhruba 3 mm tenký plát, vykrájejte kolečka a naneste je na muffiny. Bílý fondán vyválejte na pocukrované ploše a vykrájejte z něj srdíčka, zespodu je lehce navlhčete vodou a položte na růžová kolečka.

3

Na krém: do cukru postupně vmíchejte citronovou šťávu, až vznikne poleva. Obarvěte ji narůžovo a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobte srdíčka.

4

Na nápis: bílý fondán rozválejte na plát tenký zhruba 3 mm a pomocí vykrajovátka s vroubkovaným okrajem vykrojte kolečka. Do cukru postupně po troškách vmíchávejte citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá poleva. Obarvěte ji narůžovo. Na vykrojené kolečko položte šablonu a pomocí stěrky ji přetřete trochou polevy. Sejměte šablonu a ozdobené kolečko přeneste na muffin.

CO POTŘEBUJETE:

Fondán koupíte v cukrářských potřebách (např. www.fialapraha.cz) nebo ve větších supermarketech (značka Dr. Oetker). SweetDots, od kterých máme recept, používají fondán značky Pasta Dama Stella (www.hospodynkam.cz). Barví jej gelovými barvami značky Wilton. Srdíčka vykrajují obyčejnými vykrajovátky, nápis tvoří pomocí šablony (www.designerstencils.com).

příprava fondánu na cupcaky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit