Cupcaky s fondánem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1095 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 270 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečte a zdobte s láskou!

Suroviny

12 ks
upečených čokoládových muffinů
meruňkový džem 4 PL
fondán (potahová hmota) 200 g
potravinářské barvivo
červené gelové
moučkový cukr 3 PL
moučkový cukr
na podsypání
citronová štáva
z poloviny citronu

Postup

1

Vršky muffinů seřízněte a potřete marmeládou. Fondán rozdělte na polovinu a jednu obarvěte narůžovo (barvy stačí, co se na špendlík vejde – opravdu malinko, pak fondán hněťte jako těsto). Část muffinů ozdobte srdíčky a část nápisem.

2

Na srdíčka: obarvený fondán narůžovo vyválejte na pocukrované ploše na zhruba 3 mm tenký plát, vykrájejte kolečka a naneste je na muffiny. Bílý fondán vyválejte na pocukrované ploše a vykrájejte z něj srdíčka, zespodu je lehce navlhčete vodou a položte na růžová kolečka.

3

Na krém: do cukru postupně vmíchejte citronovou šťávu, až vznikne poleva. Obarvěte ji narůžovo a pomocí cukrářského sáčku jí ozdobte srdíčka.

4

Na nápis: bílý fondán rozválejte na plát tenký zhruba 3 mm a pomocí vykrajovátka s vroubkovaným okrajem vykrojte kolečka. Do cukru postupně po troškách vmíchávejte citronovou šťávu, dokud nevznikne hustá poleva. Obarvěte ji narůžovo. Na vykrojené kolečko položte šablonu a pomocí stěrky ji přetřete trochou polevy. Sejměte šablonu a ozdobené kolečko přeneste na muffin.

CO POTŘEBUJETE:

Fondán koupíte v cukrářských potřebách (např. www.fialapraha.cz) nebo ve větších supermarketech (značka Dr. Oetker). SweetDots, od kterých máme recept, používají fondán značky Pasta Dama Stella (www.hospodynkam.cz). Barví jej gelovými barvami značky Wilton. Srdíčka vykrajují obyčejnými vykrajovátky, nápis tvoří pomocí šablony (www.designerstencils.com).

příprava fondánu na cupcaky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit