Hříšně sladký dortík s dvojitou porcí karamelu vám vykouzlí blažený úsměv na tváři.
Suroviny
1 Zahřívejte v kastrůlku máslo a cukr na karamel, až se cukr rozpustí. Přilijte horkou smetanu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a zahřívejte 5 minut do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout. Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce. Potom zapracujte mouku prosátou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny po 12 jamkách vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí.
2 Na karamelovou šlehačku dejte smetanu a likér do nekovové mísy a šlehejte, až směs začne tvořit špičky. Naneste pomocí palety na dortíky a středovou prohlubeň zalijte karamelem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cupcakes(7 receptů)
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu(26 receptů)
- 40 božských dezertů se šlehačkou a cukrářské tipy, jak smetanu ochutit(40 receptů)