0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cupcake s karamelovým likérem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7197 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 596 g
Tuky 465 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně sladký dortík s dvojitou porcí karamelu vám vykouzlí blažený úsměv na tváři.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
hnědý cukr 260 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mléko 250 ml
Na karamel
máslo 25 g
hnědý cukr 80 g
smetana na vaření 125 ml
Na karamelovou šlehačku
smetana ke šlehání 500 ml
krémový likér 3 PL
karamelový – De Kuyper Butterscotch, Baileys Créme Caramel, Missis Caramel Cream atp.

1 Zahřívejte v kastrůlku máslo a cukr na karamel, až se cukr rozpustí. Přilijte horkou smetanu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a zahřívejte 5 minut do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout. Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce. Potom zapracujte mouku prosátou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny po 12 jamkách vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí.

2 Na karamelovou šlehačku dejte smetanu a likér do nekovové mísy a šlehejte, až směs začne tvořit špičky. Naneste pomocí palety na dortíky a středovou prohlubeň zalijte karamelem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit