Cupcake s karamelovým likérem

Cupcake s karamelovým likérem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (3)
Do hodiny Snadné na 24 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7197 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 596 g
Tuky 465 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobrý dortík

Suroviny

máslo 250 g
změklé
hnědý cukr 260 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mléko 250 ml
Na karamel
máslo 25 g
hnědý cukr 80 g
smetana na vaření 125 ml
Na karamelovou šlehačku
smetana ke šlehání 500 ml
likér 3 PL
karamelový likér (De Kuyper Butterscotch, Baileys Créme Caramel, Missis Caramel Cream atp.)

1 Zahřívejte v kastrůlku máslo a cukr na karamel, až se cukr rozpustí. Přilijte horkou smetanu a přiveďte k varu. Snižte teplotu a zahřívejte 5 minut do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout. Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až směs zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce. Potom zapracujte mouku prosátou s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny po 12 jamkách vyložených papírovými košíčky. Pečte 15–20 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí.

2 Na karamelovou šlehačku dejte smetanu a likér do nekovové mísy a šlehejte, až směs začne tvořit špičky. Naneste pomocí palety na dortíky a středovou prohlubeň zalijte karamelem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit