Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené a svěží jarní vaření

jarní zeleninový salát s ředkvičkami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Sladký hrášek, malé žluťoučké brambory a opravdu čerstvý chřest jsou k dostání jen pár týdnů v roce, a proto stojí za to zaměřit se na ně! Na jaře má sezonu všechna křehká, svěží zelenina, díky které můžeme konečně vařit z čerstvých a místních surovin.

Hrášek, chřest, lehce štiplavé jarní cibulky, mangold i špenát, nové brambory, nakyslá rebarbora i ředkvičky – sluší jim rychlá úprava a nekomplikované kombinace. Brambory máme stejně nejraději jen tak se solí a máslem a ředkvičky na krajíci chleba. Pokud ale máte chuť vyzkoušet něco nového, pusťte se do jarního vaření s květnovým Apetitem. Třeba nové brambory si můžete dát pečené s lososem nebo v salátu vařené s cukrovým hráškem, v hebké krémové polévce s uzenou rybou nebo zapečené s čedarem ve slaném koláči. A stejně nápadité recepty pro vás máme i s chřestem a zeleným hráškem.

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...