Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1343 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 7 g
Tuky 142 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté ředkvičky po francouzsku.

Související recepty

Suroviny

ředkvičky 2 svazky
máslo 150 g
změklé
krémový sýr 150 g
lze nahradit lučinou
sůl
pepř

1Ředkvičky velmi důkladně omyjte, nejlépe pomocí kartáčku. Případná poškozená místa odkrojte. Několik ředkviček si dejte stranou na ozdobu a ponechte jim i kousek zelené nati – ve Francii, odkud tahle pomazánka pochází, je to zvykem. Zbytek ředkviček nastrouhejte na struhadle nebo v robotu, jemně posolte a nechte čtvrt hodiny stát. Zelenina pustí hodně vody.

2Změklé máslo utřete se solí, pepřem a žervé do hladka tak, aby ve hmotě nezůstaly máslové hrudky.

3Slijte z ředkviček vodu a vmíchejte je do směsi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Ochutnala jsem u kamarádky váš recept a doma ho zkusila s mascarpone (tudíž jsem nedávala máslo). Je to lahůdka. Jednoduché a výborné! Hodí se i na party.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit