Jemná chřestová polévka

Jemná chřestová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 100 g
Tuky 80 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Krémová chřestová polévka je absolutně klasickou partií, kterou je ovšem možné rozehrát několika směry.

Suroviny

chřest zelený 8 ks
jarní cibulka 1 ks
najemno, s natí
máslo 4 PL
1 lžíce na zahuštění
vývar kuřecí 1.5 l
sůl
pepř
smetana 100 ml
na zjemnění
pepř
vícebarevný, na ozdobu

1Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky.

2Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu.

3Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte chřest a povařte asi dvacet minut (dokud nezměkne).

4Vyjměte několik kousků, použijete je nakonec na ozdobu. Polévku rozmixujte (můžete použít ponorný mixér), dochuťte solí a pepřem, zjemněte smetanou a ozdobte hrubě drceným vícebarevným pepřem. Lžíci chladného másla rozkrájejte na kousky a ty vložte do polévky a rozmíchejte. Zjemní ji a zahustí. Pak už nevařte!

5Chřest, který jste si odložili stranou na ozdobu, nahrubo nasekejte a spolu s pepřem jím posypte polévku. Podávejte s křupavým čerstvým pečivem.

Další recept na chřestovou polévku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit