Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Co s melounem? Sníst!

Co s melounem? Sníst!

Kdo by se v létě netěšil na osvěžující meloun? Co ho zkusit zakomponovat do salátu nebo z něj udělat osvěžující polévku?
27. 7. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Několik slov o melounu


Většina lidí ho má za ovoce, ale meloun je zelenina. A navíc velice zdravá, protože jde o nízkokalorickou potravinu, která obsahuje zdroje kyseliny listové, jablečné a citronové. Existují dva hlavní druhy melounů, vodní a cukrový.

Vodní a cukrový


Vodní meloun má červenou vodnatou dužninu a zelenou kůrku. Vodní meloun obsahuje až 91 % vody, což se stává vítaným zavodňujícím zdrojem pro organismus. Cukrový meloun má žlutou dužinu a zelenou kůru a nejčastěji je spojován s takovou lahůdkou, jako je parmská šunka s lososem, nebo se sladkým vínem. Od melounu vodního se liší jak chutí a barvou, tak i vzhledem rostliny, která má výrazně zakulacenější listy a menší plody.


Salát z melounu, sýra feta a oříšků

Kombinace ostrého slaného sýra, křupavých oříšků a aromatické dužiny melounu je mimořádně lahodná. Meloun chuť sýra zjemní a na oplátku získá pikantnost.




Melounový salát s limetkovou zálivkou


Napadlo by vás spojit okurku, kokos, meloun a chilli? Že ne? Určitě to vyzkoušejte!







Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je řeckou specialitou.








Melounová polévka s jahodami


Rozmixujte meloun s jahodami a svařeným vínem a dejte vychladit.













REKLAMA

Přidat komentář