Proč si dávat předsevzetí?
Dávat si předsevzetí má své výhody. Donutí vás to zamyslet se nad tím, co od života chcete, v jakých věcech byste se chtěli zlepšit nebo co byste chtěli změnit. Ujasníte si tak, co je pro vás důležité a kam chcete svůj život dál směřovat. Svá předsevzetí si ale nenechávejte jen v myšlenkách. Napište si je na papír a jakmile předsevzetí splníte, odškrtněte si ho. To vás bude motivovat ke splnění vašich plánů.
7 kuchařských předsevzetí
- Naučit se jíšku – jíšku potřebujeme v kuchyni poměrně často, a to na zahušťování různých omáček a polévek. Ne každý jí ale umí správně udělat a raději si tak koupí už hotovou jíšku v obchodě. Pokud patříte mezi ty, kteří se domácí přípravě jíšky raději vyhýbají, udělejte tento rok výjimku a naučte se si jíšku připravit doma. Není to nic složitého. V našem článku se dozvíte jak na přípravu světlé jíšky, tmavé jíšky i jíšky z bezlepkové mouky.
- Zavařovat – trendem dnešní doby je neplýtvat jídlem. S tím vám pomůže mimo jiné zavařování. Pokud vám po létě zbude moc třešní, jahod, meruněk a jiného ovoce, nevyhazujte je, ale použijte je na výrobu kompotu nebo marmelády. V zimě vám jistě přijdou vhod.
- Vyzkoušet tlakový hrnec – máte hrůzu z exploze tlakového hrnce, a tak se mu raději vyhýbáte obloukem? Přišel čas na změnu. Navíc dnešní „papiňáky“ jsou opatřeny pojistkami, takže pravděpodobnost výbuchu je mizivá. Pokud se naučíte v tlakovém hrnci vařit, získáte křehoučké maso a jídlo bude plné chuti, kterou byste vařením v běžném hrnci nezískali. A co si v tlakovém hrnci můžete uvařit? Vyzkoušejte ossobuco nebo guláš.
- Upéct velikonočního beránka – na Velikonoce jsou obchody plné hotových velikonočních beránků. Co si ale letos upéct toho svého doma? Co je domácí je totiž vždycky lepší. S naším návodem to jistě hravě zvládnete.
- Připravit dětem domácí nanuky – jestli děti něco v létě zbožňují, jsou to nanuky. V těch kupovaných jsou ale různá dochucovadla a sladidla, zatímco domácí nanuky jsou vlastně zdravé. Navíc k jejich výrobě potřebujete jen pár surovin a formičky, které nejsou drahé a seženete je v každém supermarketu. Dětem vyrobte tvarohový nanuk s jahodami a sobě třeba malinový s proseccem.
- Uvařit svíčkovou – pro mnohé je svíčková kumšt. Neexistuje na ní jeden univerzální recept, každý na ni používá jiné maso, jinak dochucuje omáčku, a tak může být pro začátečníka těžké vybrat si ten správný recept. Tento sváteční pokrm by ale měla umět každá hospodyňka. Vyzkoušejte svíčkovou podle našich receptů a zjistěte, která je ta stvořená pro vaše chuťové buňky.
- Upéct vánočku – o Vánocích by vám na stole neměla chybět vánočka. Že neumíte zaplést jednotlivé prameny? S naším návodem se to naučíte. Chuť a vůni vaší domácí vánočky jistě všichni ocení.
Přidat komentář