Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

7 zvládnutelných kuchařských předsevzetí

Nový rok vnímá spousta z nás jako nový začátek. I když bychom se mohli rozhodnout začít s dietou klidně v listopadu, necháváme si to právě na začátek nového roku, kdy si sepisujeme různá předsevzetí, která chceme v novém roce splnit. Začít běhat, přestat kouřit, věnovat víc času sobě, našetřit na nové auto. Abyste měli ve svém seznamu i něco méně náročného, přinášíme vám pár tipů na kuchařská předsevzetí.
2. 1. 2020 | Autor: Sabina Jarošová

Proč si dávat předsevzetí?

Dávat si předsevzetí má své výhody. Donutí vás to zamyslet se nad tím, co od života chcete, v jakých věcech byste se chtěli zlepšit nebo co byste chtěli změnit. Ujasníte si tak, co je pro vás důležité a kam chcete svůj život dál směřovat. Svá předsevzetí si ale nenechávejte jen v myšlenkách. Napište si je na papír a jakmile předsevzetí splníte, odškrtněte si ho. To vás bude motivovat ke splnění vašich plánů.

Čím přikrmovat lesní zvěř během zimy?

Zatímco pro nás bývají vánoční svátky obdobím hojnosti, divoká zvěř často strádá. Pokud chcete zvířecím obyvatelům...

7 kuchařských předsevzetí

  1. Naučit se jíšku – jíšku potřebujeme v kuchyni poměrně často, a to na zahušťování různých omáček a polévek. Ne každý jí ale umí správně udělat a raději si tak koupí už hotovou jíšku v obchodě. Pokud patříte mezi ty, kteří se domácí přípravě jíšky raději vyhýbají, udělejte tento rok výjimku a naučte se si jíšku připravit doma. Není to nic složitého. V našem článku se dozvíte jak na přípravu světlé jíšky, tmavé jíšky i jíšky z bezlepkové mouky.
  2. Zavařovat – trendem dnešní doby je neplýtvat jídlem. S tím vám pomůže mimo jiné zavařování. Pokud vám po létě zbude moc třešní, jahod, meruněk a jiného ovoce, nevyhazujte je, ale použijte je na výrobu kompotu nebo marmelády. V zimě vám jistě přijdou vhod.
  3. Vyzkoušet tlakový hrnec – máte hrůzu z exploze tlakového hrnce, a tak se mu raději vyhýbáte obloukem? Přišel čas na změnu. Navíc dnešní „papiňáky“ jsou opatřeny pojistkami, takže pravděpodobnost výbuchu je mizivá. Pokud se naučíte v tlakovém hrnci vařit, získáte křehoučké maso a jídlo bude plné chuti, kterou byste vařením v běžném hrnci nezískali. A co si v tlakovém hrnci můžete uvařit? Vyzkoušejte ossobuco nebo guláš.
  4. Upéct velikonočního beránka – na Velikonoce jsou obchody plné hotových velikonočních beránků. Co si ale letos upéct toho svého doma? Co je domácí je totiž vždycky lepší. S naším návodem to jistě hravě zvládnete.
  5. Připravit dětem domácí nanuky – jestli děti něco v létě zbožňují, jsou to nanuky. V těch kupovaných jsou ale různá dochucovadla a sladidla, zatímco domácí nanuky jsou vlastně zdravé. Navíc k jejich výrobě potřebujete jen pár surovin a formičky, které nejsou drahé a seženete je v každém supermarketu. Dětem vyrobte tvarohový nanuk s jahodami a sobě třeba malinový s proseccem.
  6. Uvařit svíčkovou – pro mnohé je svíčková kumšt. Neexistuje na ní jeden univerzální recept, každý na ni používá jiné maso, jinak dochucuje omáčku, a tak může být pro začátečníka těžké vybrat si ten správný recept. Tento sváteční pokrm by ale měla umět každá hospodyňka. Vyzkoušejte svíčkovou podle našich receptů a zjistěte, která je ta stvořená pro vaše chuťové buňky.
  7. Upéct vánočku – o Vánocích by vám na stole neměla chybět vánočka. Že neumíte zaplést jednotlivé prameny? S naším návodem se to naučíte. Chuť a vůni vaší domácí vánočky jistě všichni ocení.

 

Související

Jak ulevit přejedenému žaludku?

Známe to asi každý. O svátcích se přejídáme vším možným, neustále něco nenápadně zobeme, ale pak to přijde. Břichabol...

Česká kuchyně v moderním a odlehčeném hávu

Říkal někdo, že svíčkovou lze podávat pouze ve formě omáčky? A že skvělé řízky musí být smažené? Česká kuchyně prochází...

Jahodová zavařenina

Vařená podle starobylého receptu, nejšťavnatější, nejčervenější a také nejkrásnější. Zkuste ji také, je i nejlepší!...

Meruňková zavařenina podle babičky

Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.

Velikonoční beránek

Ano, hledali a zkoušeli jsme urputně, protože beránkových – stejně jako bábovkových – těst existuje...

Opečená vánočka

Geniální způsob, jak využít vánočku, která vám zbyla z předchozích dnů.

Přidat komentář