Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se stát v příštím roce lepším kuchařem nebo kuchařkou: Naučte se jíšku a svíčkovou

Svíčková na smetaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nový rok vnímá spousta z nás jako nový začátek. I když bychom se mohli rozhodnout začít s dietou klidně v listopadu, necháváme si to právě na začátek nového roku. Sepisujeme různá předsevzetí, která chceme v novém roce splnit. Začít běhat, přestat kouřit, věnovat víc času sobě, našetřit na nové auto. Abyste měli ve svém seznamu i něco méně náročného, přinášíme vám pár tipů na kuchařská předsevzetí.

Proč si dávat předsevzetí?

Dávat si předsevzetí má své výhody. Donutí vás to zamyslet se nad tím, co od života chcete, v jakých věcech byste se chtěli zlepšit nebo co byste chtěli změnit. Ujasníte si tak, co je pro vás důležité a kam chcete svůj život dál směřovat. Svá předsevzetí si nenechávejte jen v myšlenkách. Napište si je na papír a jakmile předsevzetí splníte, odškrtněte si ho. To vás bude motivovat ke splnění vašich plánů.

7 kuchařských předsevzetí

  1. Naučit se jíšku – jíšku potřebujeme v kuchyni poměrně často, a to na zahušťování různých omáček a polévek. Ne každý jí ale umí správně udělat a raději si tak koupí už hotovou jíšku v obchodě. Pokud patříte mezi ty, kteří se domácí přípravě jíšky raději vyhýbají, udělejte tento rok výjimku a naučte se si jíšku připravit doma. V našem článku se dozvíte jak na přípravu světlé jíšky, tmavé jíšky i jíšky z bezlepkové mouky.
  2. Zavařovat – trendem je neplýtvat jídlem. S tím vám pomůže mimo jiné zavařování. Pokud vám po létě zbude moc třešní, jahod, meruněk a jiného ovoce, nevyhazujte je, ale použijte je na výrobu kompotu nebo džemu. V zimě vám jistě přijdou vhod.
  3. Vyzkoušet tlakový hrnec – máte hrůzu z exploze tlakového hrnce, a tak se mu raději vyhýbáte obloukem? Přišel čas na změnu. Navíc dnešní „papiňáky“ jsou opatřeny pojistkami, takže pravděpodobnost výbuchu je mizivá. Pokud se naučíte v tlakovém hrnci vařit, získáte křehoučké maso a jídlo bude plné chuti, kterou byste vařením v běžném hrnci nezískali. A co si v tlakovém hrnci můžete uvařit? Vyzkoušejte ossobuco nebo guláš.
  4. Upéct velikonočního beránka – na Velikonoce jsou obchody plné hotových velikonočních beránků. Co si ale letos upéct toho svého doma? Co je domácí je totiž vždycky lepší. S naším návodem to hravě zvládnete.
  5. Připravit dětem domácí nanuky – jestli děti něco v létě zbožňují, jsou to nanuky. V těch kupovaných jsou ale různá éčka, zatímco domácí nanuky se bez nich obejdou. Navíc k jejich výrobě potřebujete jen pár surovin a formičky, které nejsou drahé a seženete je v každém supermarketu. Dětem vyrobte tvarohový nanuk s jahodami a sobě třeba malinový s proseccem.
  6. Uvařit svíčkovou – pro mnohé je svíčková kumšt. Neexistuje jeden univerzální receptura, každý na ni používá jiné maso, jinak dochucuje omáčku, a tak může být pro začátečníka těžké vybrat si ten správný recept. Tento sváteční pokrm by ale měla umět každá hospodyňka. Vyzkoušejte svíčkovou podle našich receptů a zjistěte, která je ta stvořená pro vaše chuťové buňky.
  7. Upéct vánočku – o Vánocích by vám na stole neměla chybět vánočka. Že neumíte zaplést jednotlivé prameny? S naším návodem se to naučíte. Chuť a vůni vaší domácí vánočky jistě všichni ocení.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč