0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arroz con leche čili mléčná rýže

Arroz con leche čili mléčná rýže
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Arroz con leche čili mléčná rýže

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 152 g
Tuky 20 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající rýži Calasparra už po staletí pěstují také ve španělském regionu Murcia. Můžete si ji dát nejen naslano, ale také nasladko. Jakmile mléčnou rýži z rýže Calasparra vyzkoušíte, nejspíš jí propadnete.

Suroviny

mléko 1 l
skořice 1 svitek
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
rýže calasparra 250 g
krupicový cukr 100 g
nebo podle chuti (viz Něco navíc)
skořice
mletá, podle chuti
čokoládové hobliny
nemusí být

Postup

1

V rendlíku přiveďte k varu mléko se svitkem skořice a citronovou kůrou. Jakmile mléko dosáhne varu, vsypte do něj rýži a za stálého míchání vařte na mírném ohni 20 minut.

2

Pak vsypte cukr podle svého uvážení a chuti a vařte za stálého míchání dalších 8–10 minut. Podávejte zchladlé či vychlazené, podle chuti ozdobené mletou skořicí, popřípadě i čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC
Recept pochází z webu družstva La Cooperativa del Campo ,Virgen de la Esperanza‘, kde ho sladí 250 g cukru a nezdobí čokoládou.

Recept i fotografie převzaty z Image Professionals.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč