Mléčná rýže s čerstvým ovocem

Mléčná rýže s čerstvým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1778 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 335 g
Tuky 23 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky – uvidíte, že ho děti budou vyžadovat znovu a znovu.

Suroviny

rýže 300 g
nejlépe carnaroli, vialone nano nebo basmati
mléko 1 l
skořice 1 ČL
mletá
moučkový cukr 2 ČL
ovoce 500 g
čerstvé - jahody, meruňky, třešně, švestky

1Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu. Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.

2Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Omluvte můj přihlouplý dotaz, jsem teprve kuchařka začátečník... Může se tento pokrm mrazit?? Mám to uvařené a už nemůžem (jsme na to jen dva). Díky za odpověď

Obchod Apetit