Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky – uvidíte, že ho děti budou vyžadovat znovu a znovu. Mléčná rýže s čerstvým ovocem nesmí chybět v jídelníčku žádného malého gurmána.
Suroviny
rýže
300
g
nejlépe carnaroli, vialone nano nebo basmati
mléko
1
l
skořice
1
ČL
mletá
moučkový cukr
2
ČL
ovoce
500
g
čerstvé - jahody, meruňky, třešně, švestky
Postup
1
Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu.
2
Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.
3
Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dětské hody: 5 receptů pro nejmenší strávníky(5 receptů )
- 15 bezlepkových jídel, která připravíte z běžných surovin(15 receptů )
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů )
- Krupicová kaše a víc jak 30 dalších dokonalých sladkých jídel(33 receptů )
Komentáře