
Kokosovo-rýžový pudink
Skvělá snídaně, svačina, odpolední mlsání, dezert... Zkrátka a dobře, tuhle kaši si můžete dát kdykoli, teplou i studenou. Ovoce použijte dle libosti a dostupnosti, vždy by mělo ale být zastoupeno něco sladšího a něco kyselejšího!
Ingredience
- 200g černé rýže
- 400 ml konzerva kokosového mléka
- špetka soli
- vanilkový lusk, podélně rozříznutý a semínka vyškrábnutá
- 1 lžíce javorového sirupu nebo jiného sladidla (viz Něco navíc)
- 1/3 hrnku kokosových lupínků, lehce opražených
- semínka z granátového jablka, mango, mochyně a banán podle chuti
- kokosové mléko podle chuti
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Nasypte rýži do rendlíku a zalijte hrnkem vody. Nechte alespoň 1 hodinu, ale nejdéle 8 hodin stát. Potom slijte a propláchněte.
2 Rýži vsypte zpět do rendlíku, přilijte kokosové mléko, přidejte sůl a semínka vanilky i rozříznutý lusk a půl hrnku vody (pokud jste rýži nenamáčeli, přidejte o hrnek vody více). Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte přiklopené a za častého míchání, dokud nebude rýže hotová. Dejte pozor, ať se vám nevyvaří všechna tekutina! Chcete kaši, ne suchou rýži.
3 Vyjměte vanilkový lusk, rozdělte do misek, přelijte kokosovým mlékem a ozdobte čerstvým ovocem a lupínky kokosu.
NĚCO NAVÍC
Pudink jsme při vaření záměrně nesladili, cukr dodá ovoce, ale samozřejmě si můžete přidat sirup (javorový, rýžový, datlový, čekankový...) podle libosti.
Přidat komentář