Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosovo-rýžový pudink

Skvělá snídaně, svačina, odpolední mlsání, dezert... Zkrátka a dobře, tuhle kaši si můžete dát kdykoli, teplou i studenou. Ovoce použijte dle libosti a dostupnosti, vždy by mělo ale být zastoupeno něco sladšího a něco kyselejšího!

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Vaření 0:40
Sladká jídla

Ingredience

    • 200g černé rýže
    • 400 ml konzerva kokosového mléka
    • špetka soli
    • vanilkový lusk, podélně rozříznutý a semínka vyškrábnutá

    NA DOKONČENÍ

    • 1 lžíce javorového sirupu nebo jiného sladidla (viz Něco navíc)
    • 1/3 hrnku kokosových lupínků, lehce opražených
    • semínka z granátového jablka, mango, mochyně a banán podle chuti
    • kokosové mléko podle chuti

Příprava jídla

Nasypte rýži do rendlíku a zalijte hrnkem vody. Nechte alespoň 1 hodinu, ale nejdéle 8 hodin stát. Potom slijte a propláchněte.

2 Rýži vsypte zpět do rendlíku, přilijte kokosové mléko, přidejte sůl a semínka vanilky i rozříznutý lusk a půl hrnku vody (pokud jste rýži nenamáčeli, přidejte o hrnek vody více). Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte přiklopené a za častého míchání, dokud nebude rýže hotová. Dejte pozor, ať se vám nevyvaří všechna tekutina! Chcete kaši, ne suchou rýži.

Vyjměte vanilkový lusk, rozdělte do misek, přelijte kokosovým mlékem a ozdobte čerstvým ovocem a lupínky kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pudink jsme při vaření záměrně nesladili, cukr dodá ovoce, ale samozřejmě si můžete přidat sirup (javorový, rýžový, datlový, čekankový...) podle libosti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosový nákyp

Kokosový koláč s ovocem

Domácí ‚Bounty‘

Lamingtonky

Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou

Přidat komentář