Kokosovo-rýžový pudink

Kokosovo-rýžový pudink

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 861 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 182 g
Tuky 4 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá snídaně, svačina, odpolední mlsání, dezert... Zkrátka a dobře, tuhle kaši si můžete dát kdykoli, teplou i studenou. Ovoce použijte dle libosti a dostupnosti, vždy by mělo ale být zastoupeno něco sladšího a něco kyselejšího!

Suroviny

rýže černá 200 g
kokosové mléko 400 g
sůl špetka
vanilkový lusk
podélně rozříznutý a semínka vyškrábnutá
Na dokončení
javorový sirup 1 PL
lze nahradit jiným sladidlem
kokosové lupínky 0.3
lehce opražené
ovoce
semínka z granátového jablka, mango, mochyně a banán podle chuti
kokosové mléko
podle chuti

Nasypte rýži do rendlíku a zalijte hrnkem vody. Nechte alespoň 1 hodinu, ale nejdéle 8 hodin stát. Potom slijte a propláchněte.

2 Rýži vsypte zpět do rendlíku, přilijte kokosové mléko, přidejte sůl a semínka vanilky i rozříznutý lusk a půl hrnku vody (pokud jste rýži nenamáčeli, přidejte o hrnek vody více). Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte přiklopené a za častého míchání, dokud nebude rýže hotová. Dejte pozor, ať se vám nevyvaří všechna tekutina! Chcete kaši, ne suchou rýži.

Vyjměte vanilkový lusk, rozdělte do misek, přelijte kokosovým mlékem a ozdobte čerstvým ovocem a lupínky kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pudink jsme při vaření záměrně nesladili, cukr dodá ovoce, ale samozřejmě si můžete přidat sirup (javorový, rýžový, datlový, čekankový...) podle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit