0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosovo-rýžový pudink
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1257 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 196 g
Tuky 43 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá snídaně, svačina, odpolední mlsání, dezert... Zkrátka a dobře, tuhle kaši si můžete dát kdykoli, teplou i studenou. Ovoce použijte dle libosti a dostupnosti, vždy by mělo ale být zastoupeno něco sladšího a něco kyselejšího!

Suroviny

rýže černá 200 g
sůl 1 špetka
vanilkový lusk
podélně rozříznutý a semínka vyškrábnutá
Na dokončení
javorový sirup 1 PL
lze nahradit jiným sladidlem (viz Něco navíc)
kokos plátky hrnku
lehce opražené
ovoce
semínka z granátového jablka, mango, mochyně a banán podle chuti
podle chuti

1 Nasypte rýži do rendlíku a zalijte hrnkem vody. Nechte alespoň 1 hodinu, ale nejdéle 8 hodin stát. Potom slijte a propláchněte.

2 Rýži vsypte zpět do rendlíku, přilijte kokosové mléko, přidejte sůl a semínka vanilky i rozříznutý lusk a půl hrnku vody (pokud jste rýži nenamáčeli, přidejte o hrnek vody více). Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte přiklopené a za častého míchání, dokud nebude rýže hotová. Dejte pozor, ať se vám nevyvaří všechna tekutina! Chcete kaši, ne suchou rýži.

Vyjměte vanilkový lusk, rozdělte do misek, přelijte kokosovým mlékem a ozdobte čerstvým ovocem a lupínky kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pudink jsme při vaření záměrně nesladili, cukr dodá ovoce, ale samozřejmě si můžete přidat sirup (javorový, rýžový, datlový, čekankový...) podle libosti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč