0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosovo-rýžový pudink
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1257 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 196 g
Tuky 43 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá snídaně, svačina, odpolední mlsání, dezert... Zkrátka a dobře, tuhle kaši si můžete dát kdykoli, teplou i studenou. Ovoce použijte dle libosti a dostupnosti, vždy by mělo ale být zastoupeno něco sladšího a něco kyselejšího!

Suroviny

rýže černá 200 g
kokosové mléko 400 g
sůl 1 špetka
vanilkový lusk
podélně rozříznutý a semínka vyškrábnutá
Na dokončení
javorový sirup 1 PL
lze nahradit jiným sladidlem (viz Něco navíc)
kokos plátky 0.3 hrnku
lehce opražené
ovoce
semínka z granátového jablka, mango, mochyně a banán podle chuti
kokosové mléko
podle chuti

1 Nasypte rýži do rendlíku a zalijte hrnkem vody. Nechte alespoň 1 hodinu, ale nejdéle 8 hodin stát. Potom slijte a propláchněte.

2 Rýži vsypte zpět do rendlíku, přilijte kokosové mléko, přidejte sůl a semínka vanilky i rozříznutý lusk a půl hrnku vody (pokud jste rýži nenamáčeli, přidejte o hrnek vody více). Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte přiklopené a za častého míchání, dokud nebude rýže hotová. Dejte pozor, ať se vám nevyvaří všechna tekutina! Chcete kaši, ne suchou rýži.

Vyjměte vanilkový lusk, rozdělte do misek, přelijte kokosovým mlékem a ozdobte čerstvým ovocem a lupínky kokosu.

NĚCO NAVÍC
Pudink jsme při vaření záměrně nesladili, cukr dodá ovoce, ale samozřejmě si můžete přidat sirup (javorový, rýžový, datlový, čekankový...) podle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit