0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7349 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1825 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný bezový sirup si můžeme připravit přímo doma. Je voňavý a hodí se nejen pro přípravu osvěžujících letních limonád. Bezinkový sirup využijeme nepochybně i při přípravě různých dezertů či skvělé zmrzliny. Jak připravit nejlepší bezinkovou šťávu podle domácího receptu, nám prozradila naše čtenářka... Děkujeme.

 

Suroviny

bezový květ (bezinky) 30 ks
cukr 1.8 kg
nejlépe třtinový
citron 4 ks
ocet 2 PL
slivovice
pár kapek

Postup

1
Květy opereme pod tekoucí vodou.
2
Svaříme 2 litry vody, necháme chviličku probublat a do vychladlé vody pak ponoříme květy. Můžeme přidat na plátky nakrájený citrón a necháme v lednici louhovat 24 hodin. 
3
Ovoněnou vodu slijeme přes sítko vyložené gázou nebo plenou do hrnce a přidáme cukr, citróny a kyselinu citrónovou.
4
Lehce zahřejeme (max. do 30 st. C) a rozpouštíme cukr. Sbíráme pěnu, která vznikne na povrchu.
5
Jakmile je cukr rozpuštěný, nalejeme přes sirup do sklenic přes sítko nebo trychtýř vyložený gázou. Zakápneme pár kapkami slivovice, tu kápneme i do víčka a necháme důkladně vyschnout. Poté uzavřeme a uchováváme v lednici.
 
6
Sklenice musí být opravdu řádně sterilizované, tj. naplníme vroucí vodou a pak necháme důkladně vyschnout.
 
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com
Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit