Lahodný bezový sirup si můžeme připravit přímo doma. Je voňavý a hodí se nejen pro přípravu osvěžujících letních limonád. Bezinkový sirup využijeme nepochybně i při přípravě různých dezertů či skvělé zmrzliny. Jak připravit nejlepší bezinkovou šťávu podle domácího receptu, nám prozradila naše čtenářka... Děkujeme.
Suroviny
Postup
1
Květy opereme pod tekoucí vodou.
2
Svaříme 2 litry vody, necháme chviličku probublat a do vychladlé vody pak ponoříme květy. Můžeme přidat na plátky nakrájený citrón a necháme v lednici louhovat 24 hodin.
3
Ovoněnou vodu slijeme přes sítko vyložené gázou nebo plenou do hrnce a přidáme cukr, citróny a kyselinu citrónovou.
4
Lehce zahřejeme (max. do 30 st. C) a rozpouštíme cukr. Sbíráme pěnu, která vznikne na povrchu.
5
Jakmile je cukr rozpuštěný, nalejeme přes sirup do sklenic přes sítko nebo trychtýř vyložený gázou. Zakápneme pár kapkami slivovice, tu kápneme i do víčka a necháme důkladně vyschnout. Poté uzavřeme a uchováváme v lednici.
6
Sklenice musí být opravdu řádně sterilizované, tj. naplníme vroucí vodou a pak necháme důkladně vyschnout.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com