Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()

Suroviny

bezový květ (bezinky) 30 ks
cukr 1.8 kg
nejlépe třtinový
citron 4 ks
ocet 2 PL
slivovice
pár kapek
Květy opereme pod tekoucí vodou.
Svaříme 2 litry vody, necháme chviličku probublat a do vychladlé vody pak ponoříme květy. Můžeme přidat na plátky nakrájený citrón a necháme v lednici louhovat 24 hodin. 
Ovoněnou vodu slijeme přes sítko vyložené gázou nebo plenou do hrnce a přidáme cukr, citróny a kyselinu citrónovou.
Lehce zahřejeme (max. do 30 st. C) a rozpouštíme cukr. Sbíráme pěnu, která vznikne na povrchu.
Jakmile je cukr rozpuštěný, nalejeme přes sirup do sklenic přes sítko nebo trychtýř vyložený gázou. Zakápneme pár kapkami slivovice, tu kápneme i do víčka a necháme důkladně vyschnout. Poté uzavřeme a uchováváme v lednici.
Sklenice musí být opravdu řádně sterilizované, tj. naplníme vroucí vodou a pak necháme důkladně vyschnout.
Autor: alena.clupna

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit