Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7349 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1825 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný bezový sirup si můžeme připravit přímo doma. Je voňavý a hodí se nejen pro přípravu osvěžujících letních limonád. Bezinkový sirup využijeme nepochybně i při přípravě různých dezertů či skvělé zmrzliny. Jak připravit nejlepší bezinkovou šťávu podle domácího receptu, nám prozradila naše čtenářka... Děkujeme.

 

Suroviny

bezinkový květ 30 ks
velké
cukr 1,8 kg
nejlépe třtinový
kyselina citronová 2 PL
slivovice
pár kapek

Postup

1
Bezové květy operte pod tekoucí vodou.
2
Svařte 2 litry vody, nechte chviličku probublat a do vychladlé vody pak ponořte květy. Můžete přidat na plátky nakrájený citrón a nechte v lednici louhovat 24 hodin. 
3
Ovoněnou vodu slijte přes sítko vyložené gázou nebo plenou do hrnce a přidejte cukr, citrony a kyselinu citronovou.
4
Lehce zahřejte (max. do 30 °C) aby se začal rozpouštět cukr. Sbírejte pěnu, která vznikne na povrchu.
5
Jakmile je cukr rozpuštěný, nalijte sirup do sklenic – buď přes sítko, nebo trychtýř vyložený gázou. Zakápněte pár kapkami slivovice, tu kápněte i do víčka a nechte důkladně vyschnout. Poté uzavřete a uchovejte v lednici.
 
6
Sklenice musí být opravdu řádně sterilizované, tj. naplněné vroucí vodou a pak je nechte důkladně vyschnout.
 
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com
Autor: alena.clupna

Apetit magazín