Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný punč

Chutná trochu jako štrúdl, a přitom má pořádný říz. Jablka, med, voňavá skořice a pár panáků whiskey... tohle se pije samo!

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ louhování
PT1M
Vaření 0:01
Nápoj

Ingredience

    • 1,5 litru jablečného moštu
    • 3–4 lžíce medu + na dochucení
    • 3 svitky skořice
    • 1–2 tobolky kardamomu
    • 1 lžička hřebíčku
    • kousek zázvoru (cca 25 g), oloupaný a na plátky
    • 4 mandarinky, oloupané a na kostičky
    • šťáva z 1 citronu
    • 3–6 panáků whiskey podle chuti

    NA DOKONČENÍ

    • 1 mandarinka, oloupaná a nakrájená na kolečka
    • 1 jablko, nakrájené na plátky

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte mošt, med, skořici, kardamom, hřebíček, zázvor a mandarinky. Přiveďte těsně pod bod varu, stáhněte z plotny a nechte půl hodiny louhovat.

2 Potom znovu ohřejte, přilijte whiskey, šťávu z citronu, dochuťte medem a podávejte s mandarinkami na kolečka a plátky jablíček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené kaštany s rozmarýnem

REKLAMA

Přidat komentář