Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílá bramborová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2424 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 126 g
Tuky 145 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá polévka z pár surovin, která je ale neskutečně jedlá, zvláště pokud ji jako my doplníte vajíčkem naměkko.

Suroviny

oloupané a nakrájené na kostičky
vývar zeleninový 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín ½ ČL
vejce 8 ks
4 vejce lehce prošlehaná + 4 vejce uvařená naměkko
ocet
na dochucení
na dochucení
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

V hrnci na másle osmahněte mouku a umíchejte světle zlatou jíšku. Přisypte brambory, zalijte litrem studeného zeleninového vývaru nebo vody a přiveďte k varu. Osolte, přidejte kmín a za občasného míchání vařte, až brambory změknou, cca 20 minut.

2

Pak přilijte smetanu, prohřejte a vmíchejte lehce prošlehaná vejce. Odstavte a dochuťte octem, cukrem a solí.

3

Polévku rozdělte do talířů, vložte vejce uvařená naměkko, osolte je a opepřete a podávejte ozdobené petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín