Zavzpomínejte na prázdniny u talíře báječné polévky!
Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu
Suroviny
mrkev
2
ks
nakrájená na kolečka
jarní cibulka
1
ks
malá, nakrájená na kolečka
růžičková kapusta
6
ks
květák
1
ks
rozebraný na růžičky
brambory
4
ks
střední, nakrájené na menší kostky
bujon zeleninový
1
kostka
kmín
2
ČL
majoránka (drhnutá)
2
ČL
sušená plus na ozdobu
máslo
3
PL
sůl mořská
Postup
1
Zeleninu, brambory, bujon, kmín a sušenou majoránku zalijte 2–2,5 litry vody a nechte pomalu vařit asi dvacet minut, až všechno změkne.
2
Pak zeleninu v polévce rozmačkejte šťouchadlem na brambory – polévka se tak krásně zahustí.
3
Pokud vám to nebude stačit, použijte na zahuštění ještě jíšku: rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte mouku.
4
Nechte zchladnout, pak pomalu přimíchejte do polévky a ještě aspoň 5 minut vařte. Dosolte a ozdobte čerstvou majoránkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- TOP 5 receptů z babiččiny kuchařky(5 receptů )
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů )
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů )