Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1446 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 185 g
Tuky 44 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavzpomínejte na prázdniny u talíře báječné polévky!

Suroviny

mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
jarní cibulka 1 ks
malá, nakrájená na kolečka
růžičková kapusta 6 ks
květák 1 ks
rozebraný na růžičky
brambory 4 ks
střední, nakrájené na menší kostky
bujon zeleninový 1 kostka
kmín 2 ČL
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sušená plus na ozdobu
máslo 3 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL
sůl mořská

Zeleninu, brambory, bujon, kmín a sušenou majoránku zalijte 2–2,5 litry vody a nechte pomalu vařit asi dvacet minut, až všechno změkne. Pak zeleninu v polévce rozmačkejte šťouchadlem na brambory – polévka se tak krásně zahustí. Pokud vám to nebude stačit, použijte na zahuštění ještě jíšku: rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte mouku. Nechte zchladnout, pak pomalu přimíchejte do polévky a ještě aspoň 5 minut vařte. Dosolte a ozdobte čerstvou majoránkou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit