Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččina bramboračka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1446 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 185 g
Tuky 44 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavzpomínejte na prázdniny u talíře báječné polévky!

Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
jarní cibulka 1 ks
malá, nakrájená na kolečka
rozebraný na růžičky
střední, nakrájené na menší kostky
kmín 2 ČL
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sušená plus na ozdobu
sůl mořská

Postup

1

Zeleninu, brambory, bujon, kmín a sušenou majoránku zalijte 2–2,5 litry vody a nechte pomalu vařit asi dvacet minut, až všechno změkne.

2

Pak zeleninu v polévce rozmačkejte šťouchadlem na brambory – polévka se tak krásně zahustí.

3

Pokud vám to nebude stačit, použijte na zahuštění ještě jíšku: rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte mouku.

4

Nechte zchladnout, pak pomalu přimíchejte do polévky a ještě aspoň 5 minut vařte. Dosolte a ozdobte čerstvou majoránkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč