Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové chilli provázky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 413 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 81 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na smažení se nejvíc hodí pevné lojovité brambory bez oček. Pokud vám ve sklepě zbyly pozdní brambory z loňska, tohle je nejlepší způsob, jak je využít!

Suroviny

sůl mořská 2 PL
chilli sušené 1 PL
oloupané
olej
na smažení

Postup

1

Sůl a chilli koření rozdrťte v hmoždíři. V robotu nastrouhejte na jemném struhadle celé brambory do dlouhých provázků a osušte je kuchyňským papírem. Ve větším hrnci na středním plameni rozpalte olej a bramborové provázky po částech asi 2 minuty smažte.

2

Odkládejte na kuchyňský papír, aby se z brambor odsál přebytečný olej. Nakonec je posypte směsí soli a koření a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín