0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fish & chips s tzatziki

Fish & chips s tzatziki

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 938 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 190 g
Tuky 5 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní variace na britskou klasiku... Zkuste zkombinovat kulinární poklady Británie a Řecka!

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
brambory 1 ks
typ B-C, oloupaná a nakrájená na velmi tenké plátky
sůl mořská
mouka rýžová 200 g
nebo hladká, plus na poprášení
cider 125 ml
voda minerální perlivá 125 ml
vychlazená
bílá ryba 4 g
pevný filet s kůží, rozpůlený
okurka 1 ks
podélně rozčtvrcené, k podávání
Na tzatziki
okurka 1 ks
salátová, nastrouhaná
sůl mořská 1 ČL
vločková, k podávání
česnek 2 stroužky
podrcené
jogurt bílý 150 g
citronová kůra 1 ČL
citronová štáva 1 ČL
kopr 1 PL
čerstvý nasekaný

1 Na tzatziki promíchejte okurku se solí v nekovové nádobě a odložte na 20 minut. Pak z okurky vymačkejte tekutinu. V míse promíchejte česnek, jogurt, citronovou kůru i šťávu, kopr a okurku bez tekutiny. Odložte. 

2 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni na 180°C a po dávkách v něm osmažte plátečky brambory dokřupava a dozlatova (1–2 minuty). Osušte na papírových utěrkách a osolte.

3 Mouku, cidre a perlivou vodu prošlehejte v misce dohladka. Rybu zlehka poprašte ještě trochou mouky a obalte v těstíčku. Smažte po dávkách 3–4 minuty, aby byla ryba uvnitř hotová a zvenku dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podle chuti osolte. Podávejte s lupínky, tzatziki, nakládanou okurkou, mořskou solí a koprem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit