Fish & chips s tzatziki

Fish & chips s tzatziki

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 834 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 182 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Luxusní variace na britskou klasiku... Zkuste zkombinovat kulinární poklady Británie a Řecka!

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
brambory 1 ks
typ B-C, oloupaná a nakrájená na velmi tenké plátky
sůl mořská
mouka rýžová 200 g
nebo hladká, plus na poprášení
cider 125 ml
125 ml
perlivá voda vychlazená
4 g
pevný filet z bílé ryby s kůží rozpůlený
okurka 1 ks
podélně rozčtvrcené, k podávání
Na tzatziki
1 ks
salátová nebo polní okurka nastrouhaná
1 ČL
vločková mořská sůl k podávání
česnek 2 stroužky
podrcené
150 g
bílý jogurt
citronová kůra 1 ČL
citronová štáva 1 ČL
kopr 1 PL
čerstvý nasekaný

1 Na tzatziki promíchejte okurku se solí v nekovové nádobě a odložte na 20 minut. Pak z okurky vymačkejte tekutinu. V míse promíchejte česnek, jogurt, citronovou kůru i šťávu, kopr a okurku bez tekutiny. Odložte. 

2 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni na 180°C a po dávkách v něm osmažte plátečky brambory dokřupava a dozlatova (1–2 minuty). Osušte na papírových utěrkách a osolte.

3 Mouku, cidre a perlivou vodu prošlehejte v misce dohladka. Rybu zlehka poprašte ještě trochou mouky a obalte v těstíčku. Smažte po dávkách 3–4 minuty, aby byla ryba uvnitř hotová a zvenku dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podle chuti osolte. Podávejte s lupínky, tzatziki, nakládanou okurkou, mořskou solí a koprem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit