0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fish & chips s tzatziki

Fish & chips s tzatziki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fish & chips s tzatziki

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 935 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 190 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní variace na britskou klasiku... Zkuste zkombinovat kulinární poklady Británie a Řecka!

Suroviny

rostlinný olej
na smažení
brambory 1 ks
typ B-C, oloupaná a nakrájená na velmi tenké plátky
sůl mořská
mouka rýžová 200 g
nebo hladká, plus na poprášení
cider 125 ml
voda minerální perlivá 125 ml
vychlazená
bělomasá ryba 4 filety
pevný filet s kůží, každý cca 150 g, rozpůlený
podélně rozčtvrcená, k podávání
Na tzatziki
nastrouhaná
sůl mořská ½ ČL
vločková, + k podávání
česnek 2 stroužky
podrcené
citronová kůra 1 ČL
citronová šťáva 1 ČL
kopr 1 PL
čerstvý nasekaný, + k podávání

1 Na tzatziki promíchejte okurku se solí v nekovové nádobě a odložte na 20 minut. Pak z okurky vymačkejte tekutinu. V míse promíchejte česnek, jogurt, citronovou kůru i šťávu, kopr a okurku bez tekutiny. Odložte. 

2 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni na 180°C a po dávkách v něm osmažte plátečky brambory dokřupava a dozlatova (1–2 minuty). Osušte na papírových utěrkách a osolte.

3 Mouku, cidre a perlivou vodu prošlehejte v misce dohladka. Rybu zlehka poprašte ještě trochou mouky a obalte v těstíčku. Smažte po dávkách 3–4 minuty, aby byla ryba uvnitř hotová a zvenku dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podle chuti osolte. Podávejte s lupínky, tzatziki, nakládanou okurkou, mořskou solí a koprem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč