Luxusní variace na britskou klasiku... Zkuste zkombinovat kulinární poklady Británie a Řecka!
Suroviny
Postup
Na tzatziki promíchejte okurku se solí v nekovové nádobě a odložte na 20 minut. Pak z okurky vymačkejte tekutinu. V míse promíchejte česnek, jogurt, citronovou kůru i šťávu, kopr a okurku bez tekutiny. Odložte.
Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na středním ohni na 180°C a po dávkách v něm osmažte plátečky brambory dokřupava a dozlatova (1–2 minuty). Osušte na papírových utěrkách a osolte.
Mouku, cidre a perlivou vodu prošlehejte v misce dohladka. Rybu zlehka poprašte ještě trochou mouky a obalte v těstíčku. Smažte po dávkách 3–4 minuty, aby byla ryba uvnitř hotová a zvenku dozlatova. Osušte na papírových utěrkách a podle chuti osolte. Podávejte s lupínky, tzatziki, nakládanou okurkou, mořskou solí a koprem.