Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí bramborové chipsy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 118
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 890 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až ochutnáte domácí bramborové chipsy, na kupované si už ani nevzpomenete. Připravte si domácí brambůrky jako chuťovku ke sledování oblíbeného filmu nebo jako malé pohoštění pro přátelé. Jsou křupavé a dochutit si je můžete kořením podle své fantazie.

Suroviny

typ B
rostlinný olej
na smažení
sůl mořská

Postup

1

Syrové brambory oloupejte a na struhadle nakrouhejte na dva milimetry silné plátky a dobře je utěrkou osušte.

2

V hlubokém hrnci nebo pánvi rozpalte olej, a když se z něj začne kouřit, vložte do omastku brambory na drátěné síťce a smažte je 5 minut.

3

Poté je i se síťkou vyndejte a po půl minutě je vložte zpátky, pouze však na tři vteřiny, aby byly krásně křupavé. Posypte solí.
 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...