0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Bramborové kopečky podle Sandtnerové

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5300 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 239 g
Tuky 407 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tyhle kopečky podle „Sandtnerky“ díky strouhance křupou i druhý den.

Suroviny

brambory 600 g
oloupané, varný typ C
sůl 1 PL
máslo 300 g
plus na vymazání plechu
vejce 1 ks
plus tři žloutky
žloutek 3 ks
strouhanka 150 g
parmazán 200 g
plus 100 g na posypání

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte.

2

V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte.

3

Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky.

4

Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova.

5

Podávejte osolené k pečenému masu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit