Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Bramborové kopečky podle Sandtnerové

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5300 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 239 g
Tuky 407 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tyhle kopečky podle „Sandtnerky“ díky strouhance křupou i druhý den.

Související recepty

Suroviny

oloupané, varný typ C
sůl 1 PL
máslo 300 g
plus na vymazání plechu
vejce 1 ks
plus tři žloutky
strouhanka 150 g
plus 100 g na posypání

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte.

2

V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte.

3

Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky.

4

Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova.

5

Podávejte osolené k pečenému masu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín