Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tyhle kopečky podle „Sandtnerky“ díky strouhance křupou i druhý den.
Suroviny
brambory
600
g
oloupané, varný typ C
sůl
1
PL
máslo
300
g
plus na vymazání plechu
vejce
1
ks
plus tři žloutky
žloutek
3
ks
strouhanka
150
g
parmazán
200
g
plus 100 g na posypání
Postup
1
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte.
2
V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte.
3
Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky.
4
Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova.
5
Podávejte osolené k pečenému masu.