Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4238 kcal
Bílkoviny 109 g
Cukr 236 g
Tuky 314 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tzhle kopečky podle ,Sandtnerky´ díky strouhance křupou i druhý den.

Suroviny

brambory 600 g
oloupané, varný typ C
sůl 1 PL
máslo 300 g
plus na vymazání plechu
vejce 1 ks
plus tři žloutky
strouhanka 150 g
parmazán 200 g
plus 100 g na posypání

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte dobře odkapat a pak prolisujte. V míse umíchejte máslo, sůl, vajíčko, dva žloutky, přidejte brambory, strouhanku i parmazán a dobře spojte. Plech na pečení vymažte máslem, bramborovou směs přendejte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou a na plech nastříkejte větší kopečky. Na povrchu je potřete žloutkem, posypte parmazánem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečte dorůžova. Podávejte osolené k pečenému masu.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit