Domácí brambůrky z trouby jsou nejlepší mlsání k televizi! Oproti těm kupovaným mají méně tuku a ochutíte si je podle svého. Nám stačila sůl, špetka chilli a kmínu. Ovšem pečené bramborové lupínky si můžete posypat také paprikou, tymiánem, sušeným česnekem nebo oblíbenou kořenící směsí. A recept? O jeho jednoduchosti se přesvěčte sami.
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.
Troubu předehřejte na 200 °C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem.
Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmínem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.
Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Bramborové chipsy podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální zeleninové přílohy(9 receptů )
- Oktoberfest ve vašem obýváku: Jaké pochoutky k pivu si připravit na domácí oslavu?(43 receptů )