Bramborové lupínky z trouby

Bramborové lupínky z trouby

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1988 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 194 g
Tuky 116 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí jsou nejlepší!

Suroviny

slunečnicový olej
na potření
brambory 1 kg
 (nejlépe s červenou slupkou), nakrájených na tenké plátky
olivový olej 3 PL
1 PL
vločková sůl k podávání
kmín 1 ČL
chilli sušené špetka
Na remuládu
majonéza 100 g
pažitka hrst
nasekaná
cibule nakládaná 2 PL
nasekané
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl a pepř

Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.

Troubu předehřejte na 200°C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem. 

Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmí- nem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.

Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit