Bramborové lupínky z trouby

Bramborové lupínky z trouby

3.6 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1988 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 194 g
Tuky 116 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí jsou nejlepší!

Suroviny

slunečnicový olej
na potření
brambory 1 kg
 (nejlépe s červenou slupkou), nakrájených na tenké plátky
olivový olej 3 PL
1 PL
vločková sůl k podávání
kmín 1 ČL
chilli sušené špetka
Na remuládu
majonéza 100 g
pažitka hrst
nasekaná
cibule nakládaná 2 PL
nasekané
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl a pepř

Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.

Troubu předehřejte na 200°C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem. 

Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmí- nem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.

Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit