Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové lupínky z trouby

Domácí jsou nejlepší!

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • slunečnicový olej na potření
    • 1kg brambor (nejlépe s červenou slupkou), nakrájených na tenké plátky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce vločkové soli + k podávání
    • 1 lžička kmínu
    • špetka mletého chilli

    NA REMULÁDU

    • 100g majonézy
    • hrst nasekané pažitky
    • 2 lžíce nasekaných nakládaných cibulek
    • 1 lžička worcesterské omáčky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.

Troubu předehřejte na 200°C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem. 

Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmí- nem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.

Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené lupínky z červené řepy s jogurtovým dipem

Smažené mrkvové lupínky s římským kmínem

Smažené dýňové hranolky s BBQ omáčkou

Pastinákové hranolky s parmazánem

Pečené batáty se sójovou omáčkou

Aligot

Celerová kaše s kapary a pancettou

Šťouchané brambory s petrželí

3x3 znásobená chuť zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář