
Bramborové lupínky z trouby
Domácí jsou nejlepší!
Vydání: 2013/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- slunečnicový olej na potření
- 1kg brambor (nejlépe s červenou slupkou), nakrájených na tenké plátky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vločkové soli + k podávání
- 1 lžička kmínu
- špetka mletého chilli
- 100g majonézy
- hrst nasekané pažitky
- 2 lžíce nasekaných nakládaných cibulek
- 1 lžička worcesterské omáčky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
NA REMULÁDU
Příprava jídla
1 Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.
2 Troubu předehřejte na 200°C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem.
3 Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmí- nem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.
4 Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí.
Přidat komentář