Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové lupínky z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 56
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 196 g
Tuky 116 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí brambůrky z trouby jsou nejlepší mlsání k televizi! Oproti těm kupovaným mají méně tuku a ochutíte si je podle svého. Nám stačila sůl, špetka chilli a kmínu. Ovšem pečené bramborové lupínky si můžete posypat také paprikou, tymiánem, sušeným česnekem nebo oblíbenou kořenící směsí. A recept? O jeho jednoduchosti se přesvěčte sami.

Suroviny

slunečnicový olej
na potření
(nejlépe s červenou slupkou), nakrájených na tenké plátky
olivový olej 3 PL
sůl vločková 1 PL
+ k podávání
kmín 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
Na remuládu
majonéza 100 g
pažitka 1 hrst
nasekaná
nasekané
worcesterská omáčka 1 ČL
sůl a pepř

Postup

1

Promíchejte přísady na remuládu a uložte ji do chladničky.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Pečicím papírem vyložte dva plechy a slabě je potřete slunečnicovým olejem. 

3

Brambory propláchněte vodou a dobře osušte. Dejte je do mísy s olivovým olejem, zarovnanou lžící vločkové soli, kmínem a špetkou chilli, dobře promíchejte a rozložte v jedné vrstvě na připravené plechy.

4

Pečte asi 30 minut dozlatova, přičemž v polovině pečení plechy vyměňte a otočte je zpředu dozadu. Vsypte lupínky na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Bramborové chipsy podávejte s připravenou remuládou a posypané vločkovou solí. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín