Brownies s kadeřávkem? Čtete správně! Tento recept je skvělým trikem pro ty rodiče, kteří mají problém dostat do dětí zeleninu. Schovejte ji do brownies. Dětem totiž musí hlavně chutnat. Až děti vláčné čokoládové brownies ochutnají, kadeřávek v nich hledat rozhodně nebudou. Sladké je většinou bezpečná zóna, kde zeleninu můžete nejen skrýt, ale čas od času dokonce přiznat. Za zkoušku to stojí!
Suroviny
Postup
Lupení omyjte, vyřežte stonky a listy povařte cca 5 minut v páře. Poté je rozmixujte na pyré. Slijte přebytečnou tekutinu a odměřte cca 1 hrnek. V misce promíchejte mouku, kakaový prášek a sůl.
V žáruvzdorné misce rozpusťte máslo, čokoládové pecičky a tmavou čokoládu, promíchejte, aby se vše spojilo. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a přidejte vejce, pyré z lupení, oba cukry, vanilkový extrakt a promíchejte. Přidejte moučnou směs a už jen zlehka zapracujte.
Vlijte do pekáčku o hraně 22 x 27cm vyloženého pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 175 C asi 35 minut. Podávejte ještě teplé, s kopečkem zmrzliny, nebo nechte zchladnout. Pocukrujte, chcete-li, ale není to nutné.