0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové sušenky z červenočočkové mouky

Čokoládové sušenky z červenočočkové mouky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové sušenky z červenočočkové mouky

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na cca 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3077 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 398 g
Tuky 147 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luštěninové mouky jsou stále vyhledávanější pro svou bezlepkovost a také kvůli obsahu bílkovin. V sušenkách jim jistě přijdete na chuť i vy!

Suroviny

máslo 110 g
o pokojové teplotě
krupicový cukr 100 g
vanilkový cukr 1 bal
třtinový cukr 50 g
vejce 1 ks
o pokojové teplotě
tmavá čokoláda 100 g
70%, rozpuštěná a mírně zchladlá
mouka 160 g
z červené čočky
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
jedlá soda 2 špetky
sůl 1 špetka
čokoládové pecičky 100 g
tmavé nebo mléčné, pro děti můžete část nahradit lentilkami

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Do mísy dejte máslo a vsypte všechny 3 druhy cukru. Ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vejce a dobře zapracujte. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu (pozor, bude-li moc horká, směs se srazí!). Do jiné mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Pak moučnou směs postupně přisypávejte k máslové směsi a zapracujte (pozor, nepřemíchejte!). Vmíchejte část čokoládových čoček.

2

Odebírejte lžíce těsta, tvarujte kuličky o průměru 2,5–3cm a pokládejte je s rozestupy na plech. Do každé kuličky zatlačte pár čokoládových čoček. Pečte 8–10 minut (nepřežeňte to, sušenky tuhnou během chladnutí!). Nechte mírně zchladnout na plechu a pak dochladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Časem sušenky trochu tvrdnou, ale jsou pořád skvělé namáčené do mléka nebo do kávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit