Luštěninové mouky jsou stále vyhledávanější pro svou bezlepkovost a také kvůli obsahu bílkovin. V sušenkách jim jistě přijdete na chuť i vy!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Do mísy dejte máslo a vsypte všechny 3 druhy cukru. Ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vejce a dobře zapracujte. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu (pozor, bude-li moc horká, směs se srazí!). Do jiné mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Pak moučnou směs postupně přisypávejte k máslové směsi a zapracujte (pozor, nepřemíchejte!). Vmíchejte část čokoládových čoček.
Odebírejte lžíce těsta, tvarujte kuličky o průměru 2,5–3cm a pokládejte je s rozestupy na plech. Do každé kuličky zatlačte pár čokoládových čoček. Pečte 8–10 minut (nepřežeňte to, sušenky tuhnou během chladnutí!). Nechte mírně zchladnout na plechu a pak dochladnout na mřížce.
NĚCO NAVÍC
Časem sušenky trochu tvrdnou, ale jsou pořád skvělé namáčené do mléka nebo do kávy.