Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové sušenky z červenočočkové mouky
Čokoládové sušenky z červenočočkové mouky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové sušenky z červenočočkové mouky

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Na cca 3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3077 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 398 g
Tuky 147 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luštěninové mouky jsou stále vyhledávanější pro svou bezlepkovost a také kvůli obsahu bílkovin. V sušenkách jim jistě přijdete na chuť i vy!

Související recepty

Suroviny

máslo 110 g
o pokojové teplotě
třtinový cukr 50 g
vejce 1 ks
o pokojové teplotě
tmavá čokoláda 100 g
70%, rozpuštěná a mírně zchladlá
mouka 160 g
z červené čočky
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
jedlá soda 2 špetky
sůl 1 špetka
čokoládové pecičky 100 g
tmavé nebo mléčné, pro děti můžete část nahradit lentilkami

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem. Do mísy dejte máslo a vsypte všechny 3 druhy cukru. Ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vejce a dobře zapracujte. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu (pozor, bude-li moc horká, směs se srazí!). Do jiné mísy prosejte mouku s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. Pak moučnou směs postupně přisypávejte k máslové směsi a zapracujte (pozor, nepřemíchejte!). Vmíchejte část čokoládových čoček.

2

Odebírejte lžíce těsta, tvarujte kuličky o průměru 2,5–3cm a pokládejte je s rozestupy na plech. Do každé kuličky zatlačte pár čokoládových čoček. Pečte 8–10 minut (nepřežeňte to, sušenky tuhnou během chladnutí!). Nechte mírně zchladnout na plechu a pak dochladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC
Časem sušenky trochu tvrdnou, ale jsou pořád skvělé namáčené do mléka nebo do kávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...