Brownies jsou tak dobré, že je před sebou musíte pořádně schovat, aby vydržely do druhého dne.
Suroviny
máslo
200
g
+ na vymazání formy
tmavá čokoláda
125
g
nalámaná
mouka pšeničná hladká
125
g
krupicový cukr
220
g
+ na posypání
kypřicí prášek do pečiva
¼
ČL
vejce
4
ks
na posypání
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřívejte na co nejmenším plameni, dokud nebudete mít lesklou vláčnou hmotu. Stále míchejte.
3
Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva dejte do mísy a promíchejte, přidejte vajíčka i čokoládu a dokonale spojte. Těsto pak přelijte do pravoúhlého pekáčku (nejlépe o rozměrech 20 × 30), vymazaného a vyloženého pečicím papírem.
4
Pečte zhruba čtyřicet až padesát minut.
5
Vyndejte z trouby i pekáčku a nechte vychladnout na mřížce. Pak nakrájejte na obdélníčky a servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
- 16x božské brownies, které budete chtít péct pořád(16 receptů )