Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší čokoládové brownies
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 111
Více než hodinu Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4180 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 343 g
Tuky 269 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brownies jsou tak dobré, že je před sebou musíte pořádně schovat, aby vydržely do druhého dne.

Suroviny

máslo 200 g
+ na vymazání formy
tmavá čokoláda 125 g
nalámaná
+ na posypání
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
vejce 4 ks
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřívejte na co nejmenším plameni, dokud nebudete mít lesklou vláčnou hmotu. Stále míchejte.

3

Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva dejte do mísy a promíchejte, přidejte vajíčka i čokoládu a dokonale spojte. Těsto pak přelijte do pravoúhlého pekáčku (nejlépe o rozměrech 20 × 30), vymazaného a vyloženého pečicím papírem.

4

Pečte zhruba čtyřicet až padesát minut.

5

Vyndejte z trouby i pekáčku a nechte vychladnout na mřížce. Pak nakrájejte na obdélníčky a servírujte posypané moučkovým cukrem.

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...