Blondies z bílých fazolí

Blondies z bílých fazolí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blondies z bílých fazolí

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné Na 9–12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3131 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 479 g
Tuky 94 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blonďatá sestra brownies. Až si tyhle sladké řezy upečete, uvěříte nám, že jsou naprostá pecka! Za ,podezřelým‘ složením a nijak oslnivým vzhledem se totiž skrývá spousta chuti a příjemná konzistence.

Související recepty

Suroviny

fazole bílé 400 g
konzerva – scezená, propláchnutá a dobře okapaná
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
med 170 g
vanilková pasta 2 ČL
nebo vanilkový extrakt
ovesné vločky 55 g
máslo 60 ml
4 lžíce, rozpuštěné
bílá čokoláda 90 g
čočky/pecky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu (dobrá je skleněná) o rozměrech 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Ve výkonném mixéru rozmixujte všechny suroviny kromě čokoládových čoček téměř dohladka. Ovesné vločky by neměly být úplně rozmělněné, ale zbytek těsta by měl být hladký.

3

Těsto nalijte do připravené formy, po-sypte čokoládovými čočkami (část jich také můžete vmíchat do těsta) a pečte 15–20 minut, aby vršek byl pěkně zlatý a vnitřek dopečený, ale vláčný.

4

Před krájením nechte zcela vychladnout. Podávejte nakrájené na čtverečky nebo na obdélníčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit