Blonďatá sestra brownies. Až si tyhle sladké řezy upečete, uvěříte nám, že jsou naprostá pecka! Za ,podezřelým‘ složením a nijak oslnivým vzhledem se totiž skrývá spousta chuti a příjemná konzistence.
Suroviny
fazole bílé
400
g
konzerva – scezená, propláchnutá a dobře okapaná
kypřicí prášek do pečiva
½
ČL
jedlá soda
½
ČL
sůl
¼
ČL
med
170
g
vanilková pasta
2
ČL
nebo vanilkový extrakt
ovesné vločky
55
g
máslo
60
ml
4 lžíce, rozpuštěné
bílá čokoláda
90
g
čočky/pecky
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu (dobrá je skleněná) o rozměrech 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem.
2
Ve výkonném mixéru rozmixujte všechny suroviny kromě čokoládových čoček téměř dohladka. Ovesné vločky by neměly být úplně rozmělněné, ale zbytek těsta by měl být hladký.
3
Těsto nalijte do připravené formy, po-sypte čokoládovými čočkami (část jich také můžete vmíchat do těsta) a pečte 15–20 minut, aby vršek byl pěkně zlatý a vnitřek dopečený, ale vláčný.
4
Před krájením nechte zcela vychladnout. Podávejte nakrájené na čtverečky nebo na obdélníčky.