0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blondies z bílých fazolí

Blondies z bílých fazolí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blondies z bílých fazolí

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 9–12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3131 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 479 g
Tuky 94 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blonďatá sestra brownies. Až si tyhle sladké řezy upečete, uvěříte nám, že jsou naprostá pecka! Za ,podezřelým‘ složením a nijak oslnivým vzhledem se totiž skrývá spousta chuti a příjemná konzistence.

Suroviny

fazole bílé 400 g
konzerva – scezená, propláchnutá a dobře okapaná
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
med 170 g
vanilková pasta 2 ČL
nebo vanilkový extrakt
ovesné vločky 55 g
máslo 60 ml
4 lžíce, rozpuštěné
bílá čokoláda 90 g
čočky/pecky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu (dobrá je skleněná) o rozměrech 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Ve výkonném mixéru rozmixujte všechny suroviny kromě čokoládových čoček téměř dohladka. Ovesné vločky by neměly být úplně rozmělněné, ale zbytek těsta by měl být hladký.

3

Těsto nalijte do připravené formy, po-sypte čokoládovými čočkami (část jich také můžete vmíchat do těsta) a pečte 15–20 minut, aby vršek byl pěkně zlatý a vnitřek dopečený, ale vláčný.

4

Před krájením nechte zcela vychladnout. Podávejte nakrájené na čtverečky nebo na obdélníčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit