
Burrito s kvašenou zeleninou
Kvašenou zeleninou můžete oživit nejen burrito, ale i mnohé jiné pokrmy rychlého občerstvení, od evropské klasiky po ty asijské.
Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, podrcené
- 1x 400g konzerva červených fazolí, scezená a důkladně propláchnutá
- 1x 125g konzerva kukuřice cukrové, scezená a důkladně propláchnutá
- 1/2 lžičky mexického koření
- 1x 200g balení jemné omáčky na tacos
- 2 jarní cibulky, na tenká kolečka
- 6 měkkých pšeničných tortill (radši větších než malých)
- 60g černé rýže, uvařené podle návodu na obalu, scezené (váha před vařením)
- 100g goudy, světlého čedaru či jiného (polo)tvrdého sýra, nastrouhaného
- kvašená zelenina podle chuti (cca 12 lžic)
- zakysaná smetana podle chuti
Příprava jídla
1 Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte cibuli a česnek. Opékejte 2-3 minuty, aby změkly. Přidejte fazole, kukuřici, koření, omáčku a 60 ml studené vody. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a zvolna vařte 8 minut, aby omáčka zhoustla. Odstavte, vmíchejte jarní cibulku.
2 Tortilly prohřejte podle návodu na obalu. Tortilly rozložte na pracovní plochu. Do středu každé dejte část rýže (asi 1,5 lžíce), přidejte sýr, fazolovou směs, cca 2 lžíce kvašené zeleniny a pevně stočte, aby byla náplň uzavřená. podle chuti podávejte se zakysanou smetanou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Ondřej Pavelka
1. Únor 2019 16:33