Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se sýrem gouda

Gouda je tvrdý sýr, jehož původ sahá do Nizozemska. Vyrábí se z kravského mléka a patří k nejoblíbenějším sýrům na světě. Má jemnou chuť s lehkým oříškovým nádechem. Jeho textura a konzistence se odvíjí od stáří sýra, který může zrát od 4 týdnů až do 18 měsíců. V každém případě si ho můžete vychutnat k vínu, jako součásti antipasti nebo goudu použít při zapékání a gratinování. Hodí se i do sýrových omáček, na těstoviny, do polévek i na pizzu. Goudu koupíte nakrájenou na plátky připravenou do sendvičů nebo jako bloček

...

 

  •  Mladá gouda zraje 4 týdny, vyzrálá je 16 – 18 týdnů.
  • Stará gouda zrála 10 – 12 měsíců, přestárlá 1 rok i déle.
  • Vyrábí se v kolech či blocích o hmotnosti 1 až 16 kilogramů.
  • Gouda sýr má vysoký obsah vápníku a vitamíny A, B a D. 
  • První zmínky o sýru gouda pocházejí z roku 1284.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč