Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Množství podle potřeby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 896 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 92 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Praktický způsob, jak využít přebytek bylinek.

Suroviny

bylinky
např. rozmarýn, šalvěj, tymián a oregano
olivový olej
lze nahradit rozpuštěným máslem

Postup

1

Chcete-li, můžete bylinky nasekat nadrobno nebo nahrubo. Nám se osvědčila kombinace nadrobno nasekaných druhů s lístky ponechanými v celku (např. šalvěj či oregano).

2
Naplňte jimi tvořítka na led do 2/3. Můžete mít jednodruhové kostky i míchané, třeba jako bouquet garni ze šalvěje, tymiánu a rozmarýnu k přípravě zimního pečeného kuřete s bramborami.

3
Zalijte olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem. Opatrně přetáhněte potravinářskou fólií a přes noc zmrazte. Pak vyloupněte z tvořítek a uchovávejte v mrazáku v dobře popsaných plastových sáčcích či krabičkách.

NĚCO NAVÍC

K zamrazení tímto způsobem se více hodí pevné bylinky, které se zpravidla používají už při tepelné úpravě - při pečení masa, v základech dušených jídel apod. To platí pro vyjmenované druhy a saturejku. Pokud vám ale nevadí změna chuti u bylinek, jako jsou kopr, máta nebo bazalka, můžete je rovněž zamrazit tímto způsobem anebo samotné, jen zabalené v sáčku, kde budou mrazem vysychat, a tím se chutí přiblíží sušeným.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín