0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 722 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 155 g
Tuky 0 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Starobylý pamlsek v novém efektním provedení

Suroviny

jablko 500 g
zbavené jadřince, nakrájená nahrubo
hruška 500 g
zbavené jadřince, nakrájené nahrubo
rozpůlený
želírovací cukr 2:1 zhruba 1 kg
hřebíček ¼ ČL
skořice ½ ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr
na obal
olej
na formičky

Směs jablek a hrušek rozdělte do dvou hrnců, do každého přilijte 150 ml vody, vložte půlku citronu a přiveďte k varu. Do jednoho hrnce přidejte ostružiny, abyste ve výsledku měli dvoubarevná kolečka. Vše ztlumte a vařte 30 minut, až se ovoce rozvaří na kaši. Pak vyjměte citron, propasírujte přes síto, nebo ještě lépe pasírovačem. Pyré odměřte a na každých 500ml dejte 400g želírovacího cukru. Vraťte do hrnců, podle poměru přimíchejte zbylý cukr, rozdělte koření a vanilku a za občasného míchání na malém plameni vařte 1 až 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Naplňte do formiček vytřených olejem a nechte vychladnout (my jsme použili dna od muffinů). Obalujte v moučkovém cukru a prokládejte pečicím papírem. V dobře uzavřených krabicích vydrží až rok. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč