Ovocný sýr

Ovocný sýr

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 722 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 155 g
Tuky 0 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Starobylý pamlsek v novém efektním provedení

Suroviny

jablka 500 g
zbavené jadřince, nakrájená nahrubo
hrušky 500 g
zbavené jadřince, nakrájené nahrubo
ostružiny 100 g
citron 1 ks
rozpůlený
želírovací cukr 2:1 zhruba 1 kg
hřebíček 0.25 ČL
skořice 0.5 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr
na obal
olej
na formičky

Směs jablek a hrušek rozdělte do dvou hrnců, do každého přilijte 150 ml vody, vložte půlku citronu a přiveďte k varu. Do jednoho hrnce přidejte ostružiny, abyste ve výsledku měli dvoubarevná kolečka. Vše ztlumte a vařte 30 minut, až se ovoce rozvaří na kaši. Pak vyjměte citron, propasírujte přes síto, nebo ještě lépe pasírovačem. Pyré odměřte a na každých 500ml dejte 400g želírovacího cukru. Vraťte do hrnců, podle poměru přimíchejte zbylý cukr, rozdělte koření a vanilku a za občasného míchání na malém plameni vařte 1 až 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Naplňte do formiček vytřených olejem a nechte vychladnout (my jsme použili dna od muffinů). Obalujte v moučkovém cukru a prokládejte pečicím papírem. V dobře uzavřených krabicích vydrží až rok. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit