0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 722 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 155 g
Tuky 0 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Starobylý pamlsek v novém efektním provedení

Suroviny

jablko 500 g
zbavené jadřince, nakrájená nahrubo
hruška 500 g
zbavené jadřince, nakrájené nahrubo
ostružiny 100 g
citron 1 ks
rozpůlený
želírovací cukr 2:1 zhruba 1 kg
hřebíček 0.25 ČL
skořice 0.5 ČL
vanilkový extrakt 1 ČL
moučkový cukr
na obal
olej
na formičky

Směs jablek a hrušek rozdělte do dvou hrnců, do každého přilijte 150 ml vody, vložte půlku citronu a přiveďte k varu. Do jednoho hrnce přidejte ostružiny, abyste ve výsledku měli dvoubarevná kolečka. Vše ztlumte a vařte 30 minut, až se ovoce rozvaří na kaši. Pak vyjměte citron, propasírujte přes síto, nebo ještě lépe pasírovačem. Pyré odměřte a na každých 500ml dejte 400g želírovacího cukru. Vraťte do hrnců, podle poměru přimíchejte zbylý cukr, rozdělte koření a vanilku a za občasného míchání na malém plameni vařte 1 až 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Naplňte do formiček vytřených olejem a nechte vychladnout (my jsme použili dna od muffinů). Obalujte v moučkovém cukru a prokládejte pečicím papírem. V dobře uzavřených krabicích vydrží až rok. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit