Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí hořčice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 41
Do 10 minut Velmi snadné Na 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 719 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 36 g
Tuky 34 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Garantujeme, že kdo tuhle hořčici ochutná, už nikdy nebude chtít jinou. 

Suroviny

hořčičné semínko 100 g
žluté
suché nebo jablečný ocet
sůl mořská 3 ČL
estragon 5 snítek
nasekané lístky

Postup

1

Ve skleněné míse smíchejte hořčičné semínko, sekt nebo ocet, víno a 2 zarovnané lžičky soli. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 3 dny zrát v chladu.

2

Třetí den dejte do kuchyňského robotu, přidejte estragon a rozmixujte dohladka, případně přidejte trochu převařené vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte a naplňte sterilizované skleničky. Uzavřené vydrží v chladničce nejméně měsíc.

NĚCO NAVÍC
Počítejte s tím, že hořčice musí několik dní zrát.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín