Domácí hořčice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 10 minut Velmi snadné Na 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 719 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 36 g
Tuky 34 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Garantujeme, že kdo tuhle hořčici ochutná, už nikdy nebude chtít jinou. 

Suroviny

hořčičné semínko 100 g
žluté
víno šumivé 150 ml
suchý sekt, lze nahradit jablečným octem
víno bílé 150 ml
sůl mořská 2 ČL
estragon 5 snítek
lístky otrhané, nasekané

Ve skleněné míse smíchejte hořčičné semínko, sekt nebo ocet, víno a 2 zarovnané lžičky soli. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 3 dny zrát v chladu. Třetí den dejte do kuchyňského robotu, přidejte estragon a rozmixujte dohladka, případně přidejte trochu převařené vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte a naplňte sterilizované skleničky. Uzavřené vydrží v chladničce nejméně měsíc. 

NĚCO NAVÍC
Počítejte s tím, že hořčice musí několik dní zrát. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit