Garantujeme, že kdo tuhle hořčici ochutná, už nikdy nebude chtít jinou.
Suroviny
hořčičné semínko
100
g
žluté
víno šumivé
150
ml
suché nebo jablečný ocet
víno bílé
150
ml
sůl mořská
3
ČL
estragon
5
snítek
nasekané lístky
Postup
1
Ve skleněné míse smíchejte hořčičné semínko, sekt nebo ocet, víno a 2 zarovnané lžičky soli. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 3 dny zrát v chladu.
2
Třetí den dejte do kuchyňského robotu, přidejte estragon a rozmixujte dohladka, případně přidejte trochu převařené vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte a naplňte sterilizované skleničky. Uzavřené vydrží v chladničce nejméně měsíc.
NĚCO NAVÍC
Počítejte s tím, že hořčice musí několik dní zrát.