0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí hořčice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 31
Do 10 minut Velmi snadné Na 400 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 719 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 36 g
Tuky 34 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Garantujeme, že kdo tuhle hořčici ochutná, už nikdy nebude chtít jinou. 

Suroviny

hořčičné semínko 100 g
žluté
suché nebo jablečný ocet
sůl mořská 3 ČL
estragon 5 snítek
nasekané lístky

Ve skleněné míse smíchejte hořčičné semínko, sekt nebo ocet, víno a 2 zarovnané lžičky soli. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 3 dny zrát v chladu.

2 Třetí den dejte do kuchyňského robotu, přidejte estragon a rozmixujte dohladka, případně přidejte trochu převařené vody, abyste získali požadovanou konzistenci. Ochutnejte, v případě potřeby dosolte a naplňte sterilizované skleničky. Uzavřené vydrží v chladničce nejméně měsíc. 

NĚCO NAVÍC
Počítejte s tím, že hořčice musí několik dní zrát. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč