Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičné pickles

Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy! 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Zavařenina Britská

Ingredience

    • 1 velká červená sušená chilli paprička (nebo 2 malé) 
    • 1 čerstvá chilli paprička jalapeño, zbavená semen a tence nakrájená 
    • 1/2 malé červené cibule, na tenké plátky 
    • 2 hrnky zrn kukuřice (ze 2 klasů) 
    • hrst čerstvého koriandru 
    • 60 ml limetové šťávy 
    • 1/4 lžičky čerstvě drceného pepře 
    • 125 ml bílého vinného nebo jablečného octa 
    • 2 zarovnané lžičky hrubší mořské soli 
    • 1 lžička krupicového cukru 

Příprava jídla

Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici. V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc. 

NĚCO NAVÍC

Můžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocný sýr

Mangové čatní

Domácí hořčice

Bylinky mražené v oleji

Nakládejte, zavařujte!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chtěla bych se zeptat, zda kukuřice v tomto receptu má být předem uvařená (pokud je čerstvá z klasu) nebo syrová? Díky :)
Věrná čtenářka, Michaela
Obrazek uzivatele
Milá Míšo, kukuřici není třeba předem vařit.

Přidat komentář