Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy!
Suroviny
chilli paprička
1
ks
sušená
jalapeño
1
ks
tence nakrájená
cibule červená
½
ks
na tenké plátky
kukuřice
2
hrnek
zrna ze dvou klasů
koriandr čerstvý
1
hrst
limetová šťáva
60
ml
pepř
¼
ČL
čerstvě drcený
vinný ocet bílý
125
ml
nebo jablečný
sůl
2
ČL
krupicový cukr
1
ČL
Postup
1
Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici.
2
V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc.
NĚCO NAVÍCMůžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Houby a zelenina nakyselo: Začněte se zavařováním a připravte si houby Viléma V., papriky se zelím a další dobroty(15 receptů )
- Zlaté klasy, sladká zrna: Recepty z kukuřice, které možná neznáte(65 receptů )
Komentáře
Chtěla bych se zeptat, zda kukuřice v tomto receptu má být předem uvařená (pokud je čerstvá z klasu) nebo syrová? Díky :)
Věrná čtenářka, Michaela
Milá Míšo, kukuřici není třeba předem vařit.