Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 205 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 30 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy! 

Suroviny

chilli paprička 1 ks
sušená červená, velká, nebo 2 malé
1 ks
čerstvá chilli paprička jalapeño zbavená semen, tence nakrájená
cibule červená 0.5 ks
malá, na tenké plátky
2 hrnek
zrna kukuřice ze dvou klasů
koriandr 1 hrst
limetová šťáva 60 ml
pepř 0.25 ČL
čerstvě drcený
vinný ocet bílý 125 ml
lze nahradit jablečným
2 ČL
hrubší mořská sůl
krupicový cukr 1 ČL

Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici. V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc. 

NĚCO NAVÍC

Můžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

Chtěla bych se zeptat, zda kukuřice v tomto receptu má být předem uvařená (pokud je čerstvá z klasu) nebo syrová? Díky :)
Věrná čtenářka, Michaela

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit