Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 205 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 30 g
Tuky 4 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy! 

Suroviny

chilli paprička 1 ks
sušená červená, velká, nebo 2 malé
1 ks
čerstvá chilli paprička jalapeño zbavená semen, tence nakrájená
cibule červená 0.5 ks
malá, na tenké plátky
2 hrnek
zrna kukuřice ze dvou klasů
koriandr 1 hrst
limetová šťáva 60 ml
pepř 0.25 ČL
čerstvě drcený
vinný ocet bílý 125 ml
lze nahradit jablečným
2 ČL
hrubší mořská sůl
krupicový cukr 1 ČL

Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici. V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc. 

NĚCO NAVÍC

Můžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit