0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3569 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 626 g
Tuky 12 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy! 

Suroviny

chilli paprička 1 ks
sušená
jalapeño 1 ks
tence nakrájená
cibule červená ½ ks
na tenké plátky
kukuřice 2 hrnek
zrna ze dvou klasů
koriandr čerstvý 1 hrst
limetová šťáva 60 ml
pepř ¼ ČL
čerstvě drcený
vinný ocet bílý 125 ml
nebo jablečný
sůl 2 ČL
krupicový cukr 1 ČL

1 Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici.

2 V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc. 

NĚCO NAVÍC

Můžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Komentáře

Anonym

Chtěla bych se zeptat, zda kukuřice v tomto receptu má být předem uvařená (pokud je čerstvá z klasu) nebo syrová? Díky :)
Věrná čtenářka, Michaela

Jana Kopřivová

Milá Míšo, kukuřici není třeba předem vařit.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...