Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale přijdete i vy!
Suroviny
chilli paprička
1
ks
sušená
jalapeño
1
ks
tence nakrájená
cibule červená
½
ks
na tenké plátky
kukuřice
2
hrnek
zrna ze dvou klasů
koriandr čerstvý
1
hrst
limetová šťáva
60
ml
pepř
¼
ČL
čerstvě drcený
vinný ocet bílý
125
ml
nebo jablečný
sůl
2
ČL
krupicový cukr
1
ČL
1 Smíchejte 1 velkou sušenou chilli papričku nebo 2 malé, čerstvou papričku jalapeño, červenou cibuli, kukuřičná zrna, koriandr i se stonky, limetovou šťávu a pepř v litrové žáruvzdorné sklenici.
2 V kastrůlku svařte ocet, sůl, cukr a 375 ml vody a pak vzniklým lákem zalijte kukuřičnou směs (případně přidejte převařenou vodu či ocet, aby byla kukuřice ponořená). Uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnat můžete už po 1 dni. V chladničce vydrží až 1 měsíc.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít mraženou kukuřici, ale čerstvá, odrhnutá přímo z klasů, je nejlepší.
Komentáře
Anonym
21.08.2015 10:58
Chtěla bych se zeptat, zda
Chtěla bych se zeptat, zda kukuřice v tomto receptu má být předem uvařená (pokud je čerstvá z klasu) nebo syrová? Díky :)
Věrná čtenářka, Michaela
Jana Kopřivová
21.09.2015 13:06
Milá Míšo, kukuřici není
Milá Míšo, kukuřici není třeba předem vařit.