Mangové čatní

Mangové čatní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 6 ks 250ml skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3619 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 861 g
Tuky 1 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. 

Související recepty

Suroviny

mango 1.2 kg
cca 4 plody
vinný ocet bílý 300 ml
krupicový cukr 650 g
sůl 1 ČL
1 ks
čerstvá chilli paprička jalapeño zbavená semen, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ks
3 cm kousek, oloupaný, nastrouhaný
0.25 ČL
mleté nové koření
skořice 0.25 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
170 g
míchané sušené ovoce např. meruňky a švestky

1 Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku. Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat. V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.

2 Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci. 

NĚCO NAVÍC

Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit