0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangové čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 6 ks 250ml skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7239 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 1498 g
Tuky 1 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. 

Suroviny

mango 1.2 kg
cca 4 plody
vinný ocet bílý 300 ml
krupicový cukr 650 g
sůl 1 ČL
jalapeño 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
nastrouhaný
nové koření 0.25 ČL
mleté
skořice 0.25 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
sušené ovoce 170 g
míchané, např. meruňky a švestky

1 Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku.

2 Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat. 

3 V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.

4 Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci. 

NĚCO NAVÍC

Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit