Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangové čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 6 ks 250ml skleniček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7239 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 1498 g
Tuky 1 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. 

Suroviny

mango 1,2 kg
cca 4 plody
vinný ocet bílý 300 ml
sůl 1 ČL
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
nastrouhaný
mleté
skořice ¼ ČL
sušené ovoce 170 g
míchané, např. meruňky a švestky

Postup

1

Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku.

2

Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat.

3

V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.

4

Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci.

NĚCO NAVÍC

Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...