Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. Mangové čatní si doma určitě připravte.
Suroviny
Postup
Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku.
Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat.
V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.
Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci.
NĚCO NAVÍC
Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.