Mangové čatní

Mangové čatní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3619 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 861 g
Tuky 1 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů. 

Suroviny

mango 1.2 kg
cca 4 plody
vinný ocet bílý 300 ml
krupicový cukr 650 g
sůl 1 ČL
1 ks
čerstvá chilli paprička jalapeño zbavená semen, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ks
3 cm kousek, oloupaný, nastrouhaný
0.25 ČL
mleté nové koření
skořice 0.25 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
170 g
míchané sušené ovoce např. meruňky a švestky

1 Manga oloupejte a okrájejte okolo pecky – pracujte nad mísou, abyste zachytili všechnu šťávu. Dužinu nakrájejte na kostky a přidejte do mísy ke šťávě. Měli byste mít přibližně 3 a 1/2 hrnku. Sušené ovoce prolijte horkou vodou (pokud je sířené) a nechte okapat. V hrnci zvolna zahřejte ocet, cukr a sůl, až se vše rozpustí. Přidejte jalapeño, česnek, zázvor, mango i se šťávou, koření a sušené ovoce. Přiveďte k varu a pak co nejvíce ztlumte. Vařte za občasného míchání zhruba 40 minut do zhoustnutí.

2 Dejte do sklenic a sterilujte 10 minut při 80 °C. Ochutnat můžete po měsíci. 

NĚCO NAVÍC

Vyberte velká zralá manga, která jsou však stále ještě pevná na dotek.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit