Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť. Nenechte se zmást jejich tvrdostí, sušenky jsou totiž určené k namáčení do dezertního vína, se kterým se podávají na závěr oběda či večeře.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 60 sušenek
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Cukroví Italská

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 250 g krupicového cukru
    • 1 a 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
    • 150 g sušených třešní či višní, sířené propláchněte a osušte
    • 200 g pistáciových oříšků
    • 4 vejce, prošlehaná
    • 2 lžíce amaretta

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Všechny suché ingredience včetně třešní a oříšků promíchejte v míse a poté vklepněte vejce a přilijte amaretto. Vypracujte pevné těsto – nejdříve vařečkou a potom na pracovní ploše rukama.

2 Těsto rozdělte na 4 díly a z každého vytvarujte váleček dlouhý asi 20 cm. Na každý plech dejte 2 válečky a mírně je zploštěte. Pečte 30–35 minut, vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm.

3 Rozložte je zpátky na plech a vraťte do trouby. Pečte ještě 6 minut a v polovině pečení je obraťte (tak budou zlatavé z obou stran). Sušenky možná budou ještě trochu měkké, ale chladnutím ztvrdnou.

4 Vychladlé sušenky dárkově zabalte a darujte je nejlépe s lahví dezertního vína (ale s balíčkem dobré kávy taky neuděláte chybu).

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gin s klementinkami a zázvorem

Karamelky s pastou miso

Vánoční čatní

Domácí sriracha

20 nejlepších ořechových moučníků

REKLAMA

Přidat komentář