Miso je japonská pasta, která se vyrábí z fermentovaných sójových bobů. Používá se do polévek, k nakládání, do pomazánek i do sladkostí. Sáhněte po bílé variantě, která si se sladkým rozumí nejlépe.
Suroviny
1 Olejem vymastěte formu o rozměrech 18 x 18 cm a vyložte ji pečicím papírem.
2 V míse prošlehejte pastu miso s medem a smetanou.
3 Do hlubší pánve vsypte oba cukry a za stálého míchání je nechte rozpustit, vlijte ochucenou smetanu (pozor, směs vybublá), máslo, promíchejte a nechte směs dosáhnout 125°C. Sejměte z plotny a nechte minutu odstát. Potom vlijte do připravené formy a počkejte, až směs zcela vychladne a ztuhne.
4 Ztuhlou hmotu vyklopte na prkýnko a nakrájejte na malé karamelky. Každou zabalte do pečicího papíru a poté je dejte do pytlíčku nebo jinak dárkově zabalte.
Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media