Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelky s pastou miso

Miso je japonská pasta, která se vyrábí z fermentovaných sójových bobů. Používá se do polévek, k nakládání, do pomazánek i do sladkostí. Sáhněte po bílé variantě, která si se sladkým rozumí nejlépe.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 50 karamelek
Doba přípravy: Do 10 minut
+ tuhnutí
PT20M
Vaření 0:20
Cukroví

Ingredience

    • rostlinný olej na vymazání formy
    • 4 lžíce bílé pasty miso
    • 2 lžíce medu
    • 200 ml smetany ke šlehání, o pokojové teplotě
    • 150 g krupicového cukru
    • 160 g světlého třtinového cukru muscovado
    • 75 g másla

Příprava jídla

1 Olejem vymastěte formu o rozměrech 18 x 18 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2 V míse prošlehejte pastu miso s medem a smetanou.

3 Do hlubší pánve vsypte oba cukry a za stálého míchání je nechte rozpustit, vlijte ochucenou smetanu (pozor, směs vybublá), máslo, promíchejte a nechte směs dosáhnout 125°C. Sejměte z plotny a nechte minutu odstát. Potom vlijte do připravené formy a počkejte, až směs zcela vychladne a ztuhne.

Ztuhlou hmotu vyklopte na prkýnko a nakrájejte na malé karamelky. Každou zabalte do pečicího papíru a poté je dejte do pytlíčku nebo jinak dárkově zabalte.

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gin s klementinkami a zázvorem

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Vánoční čatní

Domácí sriracha

Zdravé a výtečné asijské polévky

REKLAMA

Přidat komentář