Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelky s pastou miso
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 50 karamelek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2629 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 354 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Miso je japonská pasta, která se vyrábí z fermentovaných sójových bobů. Používá se do polévek, k nakládání, do pomazánek i do sladkostí. Sáhněte po bílé variantě, která si se sladkým rozumí nejlépe.

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání mísy
bílá
med 2 PL
o pokojové teplotě
třtinový cukr muscovado světlý 160 g

Postup

1

Olejem vymastěte formu o rozměrech 18 x 18 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2

V míse prošlehejte pastu miso s medem a smetanou.

3

Do hlubší pánve vsypte oba cukry a za stálého míchání je nechte rozpustit, vlijte ochucenou smetanu (pozor, směs vybublá), máslo, promíchejte a nechte směs dosáhnout 125°C. Sejměte z plotny a nechte minutu odstát. Potom vlijte do připravené formy a počkejte, až směs zcela vychladne a ztuhne.

4

Ztuhlou hmotu vyklopte na prkýnko a nakrájejte na malé karamelky. Každou zabalte do pečicího papíru a poté je dejte do pytlíčku nebo jinak dárkově zabalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...