Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí sriracha
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 2 lahvičky po 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 681 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 127 g
Tuky 12 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvíc potěší dárek vlastnoručně vyrobený. Dejte si záležet nejen na přípravě, ale i na balení!

Suroviny

červené, bez semínek, nahrubo nakrájené
bez semen, nahrubo
česnek 4 stroužky
oloupané
sůl vločková 2 ČL
třtinový cukr muscovado světlý 75 g
rýžový ocet 2 PL
+ na dochucení
rybí omáčka 2 ČL
+ na dochucení

1 Chilli papričky a papriky rozmixujte v robotu s česnekem, solí a cukrem na hrubší pyré. Přesuňte do skleněné nádoby, zakryjte potravinovou fólií a nechte při pokojové teplotě pár dní fermentovat, než se objeví první bublinky. Pak dopřejte omáčce ještě 2–3 dny a jednou denně promíchejte – nejlépe plastovou nebo dřevěnou vařečkou.

2 Směs promixujte dohladka a protřete přes síto. Vlijte do pánve, přidejte ocet a rybí omáčku, přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Nechte zchladnout a dochuťte cukrem, octem či rybí omáčkou.

3 Srirachu rozlijte do lahviček, a pokud chcete, ještě ji zavařte. Nebo omáčku zno- vu přiveďte k varu a pak plňte do lahviček. Po otevření uchovávejte v lednici.

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč