Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí sriracha

Nejvíc potěší dárek vlastnoručně vyrobený. Dejte si záležet nejen na přípravě, ale i na balení!

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 lahvičky po 250 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
+ fermentování (zhruba týden)
PT15M
Vaření 0:15
Koření a dochucovadla Asijská

Ingredience

    • 300 g červených chilli papriček, zbavených semínek a nakrájených nahrubo
    • 200 g červených paprik, zbavených semen a nakrájených nahrubo
    • 4 stroužky česneku, oloupané
    • 2 lžičky vločkové soli
    • 75 g světlého třtinového cukru muscovado
    • 2 lžíce rýžového octa + na dochucení
    • 2 lžičky rybí omáčky + na dochucení

Příprava jídla

1 Chilli papričky a papriky rozmixujte v robotu s česnekem, solí a cukrem na hrubší pyré. Přesuňte do skleněné nádoby, zakryjte potravinovou fólií a nechte při pokojové teplotě pár dní fermentovat, než se objeví první bublinky. Pak dopřejte omáčce ještě 2–3 dny a jednou denně promíchejte – nejlépe plastovou nebo dřevěnou vařečkou.

2 Směs promixujte dohladka a protřete přes síto. Vlijte do pánve, přidejte ocet a rybí omáčku, přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Nechte zchladnout a dochuťte cukrem, octem či rybí omáčkou.

3 Srirachu rozlijte do lahviček, a pokud chcete, ještě ji zavařte. Nebo omáčku zno- vu přiveďte k varu a pak plňte do lahviček. Po otevření uchovávejte v lednici.

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gin s klementinkami a zázvorem

Karamelky s pastou miso

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Vánoční čatní

REKLAMA

Přidat komentář