Domácí sriracha

Domácí sriracha

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 lahvičky po 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 696 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 127 g
Tuky 12 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejvíc potěší dárek vlastnoručně vyrobený. Dejte si záležet nejen na přípravě, ale i na balení!

Suroviny

chilli paprička 300 g
bez semínek, nahrubo
paprika červená 200 g
bez semen, nahrubo
česnek 4 stroužek
oloupané
2 ČL
vločková sůl
třtinový cukr 75 g
světlý, muscovado
rýžový ocet 2 PL
+ na dochucení
rybí omáčka 2 PL
+ na dochucení

1 Chilli papričky a papriky rozmixujte v robotu s česnekem, solí a cukrem na hrubší pyré. Přesuňte do skleněné nádoby, zakryjte potravinovou fólií a nechte při pokojové teplotě pár dní fermentovat, než se objeví první bublinky. Pak dopřejte omáčce ještě 2–3 dny a jednou denně promíchejte – nejlépe plastovou nebo dřevěnou vařečkou.

2 Směs promixujte dohladka a protřete přes síto. Vlijte do pánve, přidejte ocet a rybí omáčku, přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Nechte zchladnout a dochuťte cukrem, octem či rybí omáčkou.

3 Srirachu rozlijte do lahviček, a pokud chcete, ještě ji zavařte. Nebo omáčku zno- vu přiveďte k varu a pak plňte do lahviček. Po otevření uchovávejte v lednici.

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit