Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť. Nenechte se zmást jejich tvrdostí, sušenky jsou totiž určené k namáčení do dezertního vína, se kterým se podávají na závěr oběda či večeře.
1 Troubu předehřejte na 180°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Všechny suché ingredience včetně třešní a oříšků promíchejte v míse a poté vklepněte vejce a přilijte amaretto. Vypracujte pevné těsto – nejdříve vařečkou a potom na pracovní ploše rukama.
2 Těsto rozdělte na 4 díly a z každého vytvarujte váleček dlouhý asi 20 cm. Na každý plech dejte 2 válečky a mírně je zploštěte. Pečte 30–35 minut, vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm.
3 Rozložte je zpátky na plech a vraťte do trouby. Pečte ještě 6 minut a v polovině pečení je obraťte (tak budou zlatavé z obou stran). Sušenky možná budou ještě trochu měkké, ale chladnutím ztvrdnou.
4 Vychladlé sušenky dárkově zabalte a darujte je nejlépe s lahví dezertního vína (ale s balíčkem dobré kávy taky neuděláte chybu).
Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- 20 nejlepších ořechových moučníků(20 receptů)