0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 60 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4786 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 639 g
Tuky 152 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť. Nenechte se zmást jejich tvrdostí, sušenky jsou totiž určené k namáčení do dezertního vína, se kterým se podávají na závěr oběda či večeře.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
krupicový cukr 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
sušené třešně 150 g
lze nahradit višněmi, sířené propláchněte, osušte
pistácie 200 g
vejce 4 ks
prošlehaná

1 Troubu předehřejte na 180°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Všechny suché ingredience včetně třešní a oříšků promíchejte v míse a poté vklepněte vejce a přilijte amaretto. Vypracujte pevné těsto – nejdříve vařečkou a potom na pracovní ploše rukama.

2 Těsto rozdělte na 4 díly a z každého vytvarujte váleček dlouhý asi 20 cm. Na každý plech dejte 2 válečky a mírně je zploštěte. Pečte 30–35 minut, vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm.

3 Rozložte je zpátky na plech a vraťte do trouby. Pečte ještě 6 minut a v polovině pečení je obraťte (tak budou zlatavé z obou stran). Sušenky možná budou ještě trochu měkké, ale chladnutím ztvrdnou.

4 Vychladlé sušenky dárkově zabalte a darujte je nejlépe s lahví dezertního vína (ale s balíčkem dobré kávy taky neuděláte chybu).

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč