Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cantuccini s pistáciemi a třešněmi
Cantuccini s pistáciemi a třešněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 60 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4786 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 639 g
Tuky 152 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť. Nenechte se zmást jejich tvrdostí, sušenky jsou totiž určené k namáčení do dezertního vína, se kterým se podávají na závěr oběda či večeře.

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
sušené třešně 150 g
lze nahradit višněmi, sířené propláchněte, osušte
pistácie 200 g
vejce 4 ks
prošlehaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Všechny suché ingredience včetně třešní a oříšků promíchejte v míse a poté vklepněte vejce a přilijte amaretto. Vypracujte pevné těsto – nejdříve vařečkou a potom na pracovní ploše rukama.

2

Těsto rozdělte na 4 díly a z každého vytvarujte váleček dlouhý asi 20 cm. Na každý plech dejte 2 válečky a mírně je zploštěte. Pečte 30–35 minut, vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm.

3

Rozložte je zpátky na plech a vraťte do trouby. Pečte ještě 6 minut a v polovině pečení je obraťte (tak budou zlatavé z obou stran). Sušenky možná budou ještě trochu měkké, ale chladnutím ztvrdnou.

4

Vychladlé sušenky dárkově zabalte a darujte je nejlépe s lahví dezertního vína (ale s balíčkem dobré kávy taky neuděláte chybu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín