Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 60 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4786 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 639 g
Tuky 152 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toskánské sušenky jsou skvělý dárek! Vypadají pěkně, body získáte za domácí výrobu, ale i za chuť. Nenechte se zmást jejich tvrdostí, sušenky jsou totiž určené k namáčení do dezertního vína, se kterým se podávají na závěr oběda či večeře.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
krupicový cukr 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 bal
sušené třešně 150 g
lze nahradit višněmi, sířené propláchněte, osušte
pistácie 200 g
vejce 4 ks
prošlehaná
amaretto 2 PL

1 Troubu předehřejte na 180°C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Všechny suché ingredience včetně třešní a oříšků promíchejte v míse a poté vklepněte vejce a přilijte amaretto. Vypracujte pevné těsto – nejdříve vařečkou a potom na pracovní ploše rukama.

2 Těsto rozdělte na 4 díly a z každého vytvarujte váleček dlouhý asi 20 cm. Na každý plech dejte 2 válečky a mírně je zploštěte. Pečte 30–35 minut, vyjměte z trouby, nechte lehce zchladnout a nakrájejte na plátky silné asi 1,5 cm.

3 Rozložte je zpátky na plech a vraťte do trouby. Pečte ještě 6 minut a v polovině pečení je obraťte (tak budou zlatavé z obou stran). Sušenky možná budou ještě trochu měkké, ale chladnutím ztvrdnou.

4 Vychladlé sušenky dárkově zabalte a darujte je nejlépe s lahví dezertního vína (ale s balíčkem dobré kávy taky neuděláte chybu).

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit