
Černorýžový salát s fíky a haloumi
Krásný na pohled, skvělý na chuť.
Vydání: 2017/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4–5 lžic panenského olivového oleje
- 1–2 lžičky koření ras al-hánút
- 250 g černé rýže
- 200–250 g haloumi, na tenké plátky
- 1 svazek máty, nasekaný + 50 g rukoly
- 2 lžíce citronové šťávy
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 tmavé fíky, nakrájené na čtvrtky
- 1 lžíce černuchy (černého kmínu)
- mladé oregano + 1 lžíce tekutého medu
Příprava jídla
1 Na lžíci oleje asi minutu opékejte v rendlíku koření a rýži. Vlijte vodu podle návodu, přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte kratší dobu, než je na obalu. Odstavte a nechte přiklopené stát 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím na lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na silném ohni opečte haloumi z obou stran dozlatova. Rozdělte ho na 4 talíře. Do rýže vmíchejte mátu, rukolu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zbývající olej, jemně promíchejte. Rýži přidejte na talíře k sýru a ozdobte fíky, černuchou a oreganem. Pokapejte medem.
Přidat komentář