Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Černorýžový salát s fíky a haloumi

Krásný na pohled, skvělý na chuť.

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Salát

Ingredience

    • 4–5 lžic panenského olivového oleje
    • 1–2 lžičky koření ras al-hánút
    • 250 g černé rýže
    • 200–250 g haloumi, na tenké plátky
    • 1 svazek máty, nasekaný + 50 g rukoly
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 tmavé fíky, nakrájené na čtvrtky
    • 1 lžíce černuchy (černého kmínu) 
    • mladé oregano + 1 lžíce tekutého medu

Příprava jídla

1 Na lžíci oleje asi minutu opékejte v rendlíku koření a rýži. Vlijte vodu podle návodu, přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte kratší dobu, než je na obalu. Odstavte a nechte přiklopené stát 10 minut. Přesypte do mísy a nechte vychladnout. Mezitím na lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na silném ohni opečte haloumi z obou stran dozlatova. Rozdělte ho na 4 talíře. Do rýže vmíchejte mátu, rukolu, citronovou šťávu, sůl, pepř a zbývající olej, jemně promíchejte. Rýži přidejte na talíře k sýru a ozdobte fíky, černuchou a oreganem. Pokapejte medem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednozrnkový či špaldový salát s okurkami a stonkovou brokolicí

Pohankový salát s avokádem a sezamovými vejci

Kroupový salát s mátou a boby

Vánoce jinak

REKLAMA

Přidat komentář