Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do hodiny Snadné na 10 ciabatt

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3533 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 641 g
Tuky 20 g
Vláknina 121 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když na konec do těsta přidáte olivy nebo sušená rajčata, získáte zajímavou obměnu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 kg
plus na podsypání
sůl 40 g
droždí čerstvé 20 g
voda 600 ml
olivový olej
extra panenský

1 Mouku nasypte na vál, k jedné straně rozdrobte droždí, k druhé nasypte sůl, přilijte trochu vody, pár kapek oleje a začněte hníst; podle potřeby přilévejte vodu. Těsto zpracovávejte hodinu, aby byly ciabatty krásně nadýchané. Pokud dáte robot s hnětacím hákem, usnadněte si práci; těsto míchejte při nižší rychlosti 5 minut, pak zvyšte rychlost a ještě 10 minut hněťte.

2 Hotové těsto dejte do olejem vymazané mísy, potřete ho olejem i svrchu a nechte 25 minut kynout.

3 Těsto vyklopte na pomoučněný vál a posypte moukou. Prsty ho roztáhněte do tvaru čtverce. Pomocí stěrky těsto rozdělte na pět pruhů. Rozpulte je a promačkáváním prsty je natáhněte na 30 cm. Ciabatty dejte na plech a nechte 10 minut odpočinout. Pečte v troubě vyhřáté na 220 ºC asi 20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Komentáře

Jana Vlčková

Skvělý recept.Já jsem zkusila ve vodě rozmixovat 200g vařených brambor a BOMBA!Mouku dávám 50:50 se špaldovkou.S bramborama vydrží chlebík vláčný i 4-5dnů, ale většinou ho stihneme sníst :-D

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit