Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza bagety

Báječná rychlovka

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Italská

Ingredience

    • 3 střední bagety, den staré
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 250 g rajčatového pyré (passaty)
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • suroviny na obložení (viz Něco navíc) 
    • 200 g mozzarelly
    • 50 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 210°C. Přepulte podélně bagety.

2 V misce smíchejte česnek, passatu a olivový olej. Směsí potřete bagety. 

3 Poklaďte podle vlastní fantazie (naše oblíbené kombinace uvádíme v Něco navíc). Poklaďte natrhanou mozzarellou, posypte parmazánem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a zapékejte 8–10 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne.

NĚCO NAVÍC 
Na obložení baget se hodí kladenská nebo debrecínská pečeně, dobrý trvanlivý salám (herkules, hermín), čabajka, konzervovaný tuňák, (jarní) cibule, olivy, papriky, žampiony, třešňová rajčátka a bazalkové pesto. My jsme si bagety obložili následujícími kombinacemi:

  • papriky + čabajka
  • salám + černé olivy
  • tuňák + třešňová rajčata + zelené olivy

A co ještě vyzkoušet…

Pizza z pity Zbylý pita nebo libanonský chleba potřete rajčatovou omáčkou a obložte přísadami stejně jako v receptu na pizza bagety. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut, až se sýr rozpustí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Salát fatuš

Toskánská rajčatovo-chlebová polévka

Zapečená brokolice s chlebem a slaninou

Salát panzanella

Přidat komentář