Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza bagety

Pizza bagety

4.6/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2062 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 202 g
Tuky 99 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná rychlovka

Suroviny

bageta 3 ks
střední, den staré
česnek 1 stroužek
drcený
rajčatová passata - pyré 250 g
olivový olej 3 PL
suroviny na obložení
strouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 210°C. Přepulte podélně bagety.

2

V misce smíchejte česnek, passatu a olivový olej. Směsí potřete bagety. 

3

Poklaďte podle vlastní fantazie (naše oblíbené kombinace uvádíme v Něco navíc). Poklaďte natrhanou mozzarellou, posypte parmazánem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a zapékejte 8–10 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne.

NĚCO NAVÍC 
Na obložení baget se hodí kladenská nebo debrecínská pečeně, dobrý trvanlivý salám (herkules, hermín), čabajka, konzervovaný tuňák, (jarní) cibule, olivy, papriky, žampiony, třešňová rajčátka a bazalkové pesto. My jsme si bagety obložili následujícími kombinacemi:

  •     
  • papriky + čabajka
  •     
  • salám + černé olivy
  •     
  • tuňák + třešňová rajčata + zelené olivy

A co ještě vyzkoušet…

Pizza z pity Zbylý pita nebo libanonský chleba potřete rajčatovou omáčkou a obložte přísadami stejně jako v receptu na pizza bagety. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut, až se sýr rozpustí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...