Pizza bagety

Pizza bagety

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2074 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 202 g
Tuky 99 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná rychlovka

Suroviny

bageta 3 ks
střední, den staré
česnek 1 stroužek
drcený
rajčatové pyré 250 g
passata
olivový olej 3 PL
suroviny na obložení
mozzarella 200 g
parmazán 50 g
strouhaný

1 Troubu předehřejte na 210°C. Přepulte podélně bagety.

2 V misce smíchejte česnek, passatu a olivový olej. Směsí potřete bagety. 

3 Poklaďte podle vlastní fantazie (naše oblíbené kombinace uvádíme v Něco navíc). Poklaďte natrhanou mozzarellou, posypte parmazánem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a zapékejte 8–10 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne.

NĚCO NAVÍC 
Na obložení baget se hodí kladenská nebo debrecínská pečeně, dobrý trvanlivý salám (herkules, hermín), čabajka, konzervovaný tuňák, (jarní) cibule, olivy, papriky, žampiony, třešňová rajčátka a bazalkové pesto. My jsme si bagety obložili následujícími kombinacemi:

  • papriky + čabajka
  • salám + černé olivy
  • tuňák + třešňová rajčata + zelené olivy

A co ještě vyzkoušet…

Pizza z pity Zbylý pita nebo libanonský chleba potřete rajčatovou omáčkou a obložte přísadami stejně jako v receptu na pizza bagety. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut, až se sýr rozpustí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit