0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza bagety

Pizza bagety

2.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2074 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 202 g
Tuky 99 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná rychlovka

Suroviny

bageta 3 ks
střední, den staré
česnek 1 stroužek
drcený
rajčatové pyré 250 g
passata
olivový olej 3 PL
suroviny na obložení
mozzarella 200 g
parmazán 50 g
strouhaný

1 Troubu předehřejte na 210°C. Přepulte podélně bagety.

2 V misce smíchejte česnek, passatu a olivový olej. Směsí potřete bagety. 

3 Poklaďte podle vlastní fantazie (naše oblíbené kombinace uvádíme v Něco navíc). Poklaďte natrhanou mozzarellou, posypte parmazánem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a zapékejte 8–10 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne.

NĚCO NAVÍC 
Na obložení baget se hodí kladenská nebo debrecínská pečeně, dobrý trvanlivý salám (herkules, hermín), čabajka, konzervovaný tuňák, (jarní) cibule, olivy, papriky, žampiony, třešňová rajčátka a bazalkové pesto. My jsme si bagety obložili následujícími kombinacemi:

  • papriky + čabajka
  • salám + černé olivy
  • tuňák + třešňová rajčata + zelené olivy

A co ještě vyzkoušet…

Pizza z pity Zbylý pita nebo libanonský chleba potřete rajčatovou omáčkou a obložte přísadami stejně jako v receptu na pizza bagety. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut, až se sýr rozpustí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit