Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Crème brûlée s brandy a ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3101 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 126 g
Tuky 238 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když krém s lahodnou krustičkou doplníte fíky (mohou být i čerstvé) nebo datlemi svařenými s brandy, získá jeho dokonalost další rozměr.

Suroviny

brandy 65 ml
sušené fíky ¼ hrnku
nasekané, lze nahradit datlemi
co nejjemnější + 8 lžiček na krustu

Postup

1

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Brandy a datle ohřejte v rendlíku na mírném ohni, minutu povařte a dejte stranou. Všechnu smetanu vlijte do jiného rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte smetanou a prošlehejte.

2

Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Ovocnou směsí vyplňte dno čtyř ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 175 ml a přelijte pudinkem. Upečte stejným způsobem jako v receptu výše.

3

Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín