Crème brûlée s brandy a ovocem

Crème brûlée s brandy a ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3763 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 192 g
Tuky 282 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Když krém s lahodnou krustičkou doplníte fíky (mohou být i čerstvé) nebo datlemi svařenými s brandy, získá jeho dokonalost další rozměr.

Suroviny

brandy 65 ml
fíky 1 hrnku
nasekané, lze nahradit datlemi
smetana 250 ml
12%
smetana ke šlehání 250 ml
žloutek 4 ks
krupicový cukr 70 g
co nejjemnější
krupicový cukr 8 ČL
co nejjemnější

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Brandy a datle ohřejte v rendlíku na mírném ohni, minutu povařte a dejte stranou. Všechnu smetanu vlijte do jiného rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte smetanou a prošlehejte.

Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Ovocnou směsí vyplňte dno čtyř ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 175 ml a přelijte pudinkem. Upečte stejným způsobem jako v receptu výše.

Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit