0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Crème brûlée s brandy a ovocem

Crème brûlée s brandy a ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Crème brûlée s brandy a ovocem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3101 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 126 g
Tuky 238 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když krém s lahodnou krustičkou doplníte fíky (mohou být i čerstvé) nebo datlemi svařenými s brandy, získá jeho dokonalost další rozměr.

Suroviny

brandy 65 ml
sušené fíky 0.25 hrnku
nasekané, lze nahradit datlemi
smetana na vaření 250 ml
smetana ke šlehání 250 ml
žloutek 4 ks
krupicový cukr 70 g
co nejjemnější + 8 lžiček na krustu

1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Brandy a datle ohřejte v rendlíku na mírném ohni, minutu povařte a dejte stranou. Všechnu smetanu vlijte do jiného rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte smetanou a prošlehejte.

2 Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Ovocnou směsí vyplňte dno čtyř ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 175 ml a přelijte pudinkem. Upečte stejným způsobem jako v receptu výše.

3 Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit