Crème brûlée s brandy a ovocem

Crème brûlée s brandy a ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Crème brûlée s brandy a ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3101 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 126 g
Tuky 238 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když krém s lahodnou krustičkou doplníte fíky (mohou být i čerstvé) nebo datlemi svařenými s brandy, získá jeho dokonalost další rozměr.

Suroviny

brandy 65 ml
sušené fíky 0.25 hrnku
nasekané, lze nahradit datlemi
smetana na vaření 250 ml
smetana ke šlehání 250 ml
žloutek 4 ks
krupicový cukr 70 g
co nejjemnější + 8 lžiček na krustu

1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Brandy a datle ohřejte v rendlíku na mírném ohni, minutu povařte a dejte stranou. Všechnu smetanu vlijte do jiného rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřejte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte smetanou a prošlehejte.

2 Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Ovocnou směsí vyplňte dno čtyř ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 175 ml a přelijte pudinkem. Upečte stejným způsobem jako v receptu výše.

3 Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit