Šarmantní francouzský dezert s křupavou krustičkou má překvapivě snadnou přípravu. Ochutnejte naši kávovou variaci.
Suroviny
1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu a vanilku vložte do rendlíku na mírný oheň a zahřejte pod bod varu. Odstavte. Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí. Zalijte vanilkovou smetanou (lusk vyjměte) a prošlehejte. Přesuňte do rendlíku, na mírném ohni 6–8 minut míchejte; pudink by se měl udržet na zadní straně lžíce. Vmíchejte kávu.
2 Směs vlijte do 200ml ohnivzdorných formiček a postavte je do hlubší zapékací nádoby. Vlijte vodu, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečte 25 minut nebo aby pudinky zpevněly. Pak formičky vyjměte z pekáče a tři hodiny chlaďte.
3 Každý pudink posypte cukrem a zkaramelizujte.
Škola vaření: crème brûlée
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kávové osvěžení(14 receptů)
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů)
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy(27 receptů)
- Jak na perfektní crème brûlée?(12 receptů)