Skořicový crème brûlée

Skořicový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicový crème brûlée

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3211 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 234 g
Tuky 218 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete vůni skořice? Ochutnejte tenhle šarmantní francouzský dezert!

Suroviny

smetana na vaření 125 ml
12%
smetana ke šlehání 125 ml
mléko 190 ml
skořice 1 svitek
žloutek 4 ks
krupicový cukr 160 g
co nejjemnější, množství rozdělené na 70 a 90 g
bílá čokoláda 85 g
rozpuštěná

1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a skořici vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

2 Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou skořicovou směsí (svitek vyjměte) a prošlehejte. Vše přesuňte zpět do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do dvou ohnivzdorných misek o objemu cca 500 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečte čtyřicet minut, až pudinky zpevní. Misky vyjměte z pekáče, tři hodiny chlaďte.

3 Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit