0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skořicový crème brûlée

Skořicový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicový crème brûlée

2.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3211 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 234 g
Tuky 218 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete vůni skořice? Ochutnejte tenhle šarmantní francouzský dezert!

Suroviny

smetana na vaření 125 ml
12%
smetana ke šlehání 125 ml
mléko 190 ml
skořice 1 svitek
žloutek 4 ks
krupicový cukr 160 g
co nejjemnější, množství rozdělené na 70 a 90 g
bílá čokoláda 85 g
rozpuštěná

1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a skořici vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

2 Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou skořicovou směsí (svitek vyjměte) a prošlehejte. Vše přesuňte zpět do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do dvou ohnivzdorných misek o objemu cca 500 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky misek. Pečte čtyřicet minut, až pudinky zpevní. Misky vyjměte z pekáče, tři hodiny chlaďte.

3 Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit