0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3064 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 151 g
Tuky 227 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné spojení čokolády a krustičky, která čeká jen na vaši lžičku.

Suroviny

mléko 190 ml
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený a vyškrábaný
žloutek 4 ks
cukr 70 g
co nejjemnější + 8 lžiček na posypání
tmavá čokoláda 85 g
rozpuštěná

1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a vanilku vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

2 Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou smetanou a prošlehejte. Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do čtyř ohnivzdorných formiček o objemu cca 200 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečte 25 minut, až pudinky zpevní. Formičky vyjměte z pekáče a tři hodiny chlaďte.

3 Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč