Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3064 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 151 g
Tuky 227 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné spojení čokolády a krustičky, která čeká jen na vaši lžičku.

Suroviny

mléko 190 ml
rozpůlený a vyškrábaný
cukr 70 g
co nejjemnější + 8 lžiček na posypání
tmavá čokoláda 85 g
rozpuštěná

Postup

1

Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a vanilku vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

2

Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou smetanou a prošlehejte. Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do čtyř ohnivzdorných formiček o objemu cca 200 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečte 25 minut, až pudinky zpevní. Formičky vyjměte z pekáče a tři hodiny chlaďte.

3

Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...