0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový crème brûlée

Čokoládový crème brûlée
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový crème brûlée

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3064 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 151 g
Tuky 227 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné spojení čokolády a krustičky, která čeká jen na vaši lžičku.

Suroviny

mléko 190 ml
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený a vyškrábaný
žloutek 4 ks
cukr 70 g
co nejjemnější + 8 lžiček na posypání
tmavá čokoláda 85 g
rozpuštěná

1 Zahřejte troubu na 160/140 °C. Všechnu smetanu, mléko a vanilku vložte do rendlíku na mírný oheň a pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

2 Žloutky a 70 g cukru utřete do zhoustnutí a zesvětlání. Zalijte ohřátou smetanou a prošlehejte. Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni 6–8 minut míchejte tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Sejměte z ohně a vmíchejte do rozpuštěné čokolády. Směs vlijte do čtyř ohnivzdorných formiček o objemu cca 200 ml a umístěte je do hlubší zapékací nádoby. Pak do ní vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečte 25 minut, až pudinky zpevní. Formičky vyjměte z pekáče a tři hodiny chlaďte.

3 Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru a zkaramelizujte.

Škola vaření: crème brûlée

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč