Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
PT40M
Pečení 0:40
Maso

Ingredience

    • 4 mrkve, očištěné a podélně rozpůlené
    • 1/2 menší bulvy celeru, očištěné a nakrájené na klínky
    • 4 petržele, očištěné a podélně rozpůlené
    • 1 pastinák, očištěný a na klínky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 8 daňčích klobásek

    NA OMÁČKU

    • 3 cibule
    • hrst čerstvého tymiánu
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 500 ml silného hovězího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka chilli vloček

Příprava jídla

1 Na omáčku oloupejte cibule, rozřízněte je napůl a zprudka opečte na pánvi skoro dočerna. Potom je přendejte do pekáčku, přidejte tymián a cukr a pomalu je pečte asi 3 hodiny při 160°C. Cibuli přesuňte do hrnce, přilijte vývar a vše rozmixujte (vývarem můžete i vypláchnout pekáček, aby nic nepřišlo nazmar). Nechte svařit na zhruba 2/3 původního objemu a osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Do pekáčku přidejte klobásky a dejte péct na 35–40 minut. Podávejte s cibulovou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Minestrone s klobáskami

Daňčí klobásy

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaně v anglickém stylu

REKLAMA

Přidat komentář