Vydatná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod. Zachutná, zahřeje a zasytí!
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
3
ks
nakrájená nadrobno
mrkev
6
ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer
4
stonky, nakrájené na plátky
česnek
4
stroužky
nadrobno
klobása
8
ks
Cumberland
rajčatový protlak
1
PL
konzervovaná rajčata
800
g
drcená v konzervě
vývar kuřecí
700
ml
fazole bílé
400
g
konzervované, scezené a propláchnuté
sůl a pepř
vinný ocet červený
1
PL
třtinový cukr
1
PL
petrželka
svazek
nasekaná nahrubo
Postup
1
Olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
2
Mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka.
3
K zelenině vmíchejte rajčatový protlak a krátce ho orestujte.
4
Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut.
5
Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr.
6
Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte.
Komentáře
Polévka výborná. Velmi jednoduchá na přípravu, plná zeleniny a zasytí na dlouhou dobu. Na našem stole se určitě objeví častěji.