Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minestrone s klobáskami

Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + panenský na pokapání
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 6 mrkví, nakrájených na kostky
    • 4 řapíky celeru, na plátky
    • 4 stroužky česneku, na plátky
    • 8 kvalitních malých čerstvých klobásek (M&S) nebo 4 velké, sloupnuté a náplň vyválená do kuliček
    • 1 lžíce hustého rajského protlaku (doppio concentrato) nebo rozmixovaných sušených rajčat
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 kostka kvalitního kuřecího bujonu, rozdrobená
    • 400g konzerva fazolí cannellini nebo jiných drobných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • svazek hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
    • tousty z italského chleba + bazalkové pesto k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek. 

2 Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda. 

3 K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu. Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut. Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku. Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Červený zelný salát

Hovězí kližka s vánočním kořením

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Oříškové semifreddo

Přidat komentář