0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minestrone s klobáskami

Minestrone s klobáskami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 22
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 410 g
Tuky 32 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod. Zachutná, zahřeje a zasytí!

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 3 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 6 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 4
nakrájený na plátky
česnek 4 stroužky
nadrobno
8 ks
klobásky Cumberland
rajčatový protlak 1 PL
rajče 800 g
drcená v konzervě
vývar kuřecí 700 ml
fazole bílé 400 g
scezené a propláchnuté
sůl a pepř
vinný ocet červený 1 PL
třtinový cukr 1 PL
petrželka svazek
nasekaná nahrubo

Postup

1

Olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

2

Mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka.

3

K zelenině vmíchejte rajčatový protlak a krátce ho orestujte.

4

Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut.

5

Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr.

6

Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Daniela Pešová

Polévka výborná. Velmi jednoduchá na přípravu, plná zeleniny a zasytí na dlouhou dobu. Na našem stole se určitě objeví častěji.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit