
Minestrone s klobáskami
Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje + panenský na pokapání
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 6 mrkví, nakrájených na kostky
- 4 řapíky celeru, na plátky
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 8 kvalitních malých čerstvých klobásek (M&S) nebo 4 velké, sloupnuté a náplň vyválená do kuliček
- 1 lžíce hustého rajského protlaku (doppio concentrato) nebo rozmixovaných sušených rajčat
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 1 kostka kvalitního kuřecího bujonu, rozdrobená
- 400g konzerva fazolí cannellini nebo jiných drobných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce červeného vinného octa
- svazek hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
- tousty z italského chleba + bazalkové pesto k podávání
Příprava jídla
1 V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek.
2 Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda.
3 K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu. Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut. Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku. Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.
Přidat komentář