Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobásky Cumberland Christophera Robertsona
Klobásky Cumberland Christophera Robertsona
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro zkušené Na cca 1 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2484 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 93 g
Tuky 177 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.

Suroviny

bůček 250 g
pepř ½ ČL
čerstvý mletý
tymián 1 ČL
sušený
šalvěj 1 PL
sušená
sůl 20 g
strouhanka 100 g
skopová střívka očištěná a připravená k plnění

Postup

1

Maso očistěte a okrájejte tuhé části, potom ho nakrájejte na menší kousky (velikost kousků záleží na mlýnku) a promíchejte s kořením, bylinkami a solí. Dejte důkladně vychladit.

2

Maso umelte na hrubost 2mm, melte dvakrát a při druhém mletí přidejte 100ml ledové vody (můžete místo vody přidat i drcený led), abyste udrželi teplotu masa co nejnižší. Přimíchejte strouhanku a pak směs naplňte do skopových střívek. Potom zmáčknutím rozdělte na jednotlivé klobásky a dejte chladit.

NĚCO NAVÍC
Masová směs by měla obsahovat zhruba 25% tuku. „Předtím, než směs naplníte do střívek, si z trošky udělejte malý karbanátek, opečte ho a ochutnejte,“ radí Christopher Robertson.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...