Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené Na cca 1 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2499 kcal
Bílkoviny 132 g
Cukr 94 g
Tuky 178 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.

Suroviny

bůček 250 g
vepřová plec 500 g
pepř 1 ČL
čerstvý mletý
tymián 1 ČL
sušený
šalvěj 1 PL
sušená
sůl 20 g
strouhanka 100 g
skopová střívka očištěná a připravená k plnění

1 Maso očistěte a okrájejte tuhé části, potom ho nakrájejte na menší kousky (velikost kousků záleží na mlýnku) a promíchejte s kořením, bylinkami a solí. Dejte důkladně vychladit.

2 Maso umelte na hrubost 2mm, melte dvakrát a při druhém mletí přidejte 100ml ledové vody (můžete místo vody přidat i drcený led), abyste udrželi teplotu masa co nejnižší. Přimíchejte strouhanku a pak směs naplňte do skopových střívek. Potom zmáčknutím rozdělte na jednotlivé klobásky a dejte chladit.

NĚCO NAVÍC
Masová směs by měla obsahovat zhruba 25% tuku. „Předtím, než směs naplníte do střívek, si z trošky udělejte malý karbanátek, opečte ho a ochutnejte,“ radí Christopher Robertson. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit