Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.
Suroviny
Postup
Maso očistěte a okrájejte tuhé části, potom ho nakrájejte na menší kousky (velikost kousků záleží na mlýnku) a promíchejte s kořením, bylinkami a solí. Dejte důkladně vychladit.
Maso umelte na hrubost 2mm, melte dvakrát a při druhém mletí přidejte 100ml ledové vody (můžete místo vody přidat i drcený led), abyste udrželi teplotu masa co nejnižší. Přimíchejte strouhanku a pak směs naplňte do skopových střívek. Potom zmáčknutím rozdělte na jednotlivé klobásky a dejte chladit.
NĚCO NAVÍC
Masová směs by měla obsahovat zhruba 25% tuku. „Předtím, než směs naplníte do střívek, si z trošky udělejte malý karbanátek, opečte ho a ochutnejte,“ radí Christopher Robertson.