
Klobásky Cumberland Christophera Robertsona
Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.
Ingredience
- 250 g vepřového boku (viz Něco navíc)
- 500 g vepřové plece
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušené šalvěje
- 20 g soli
- 100 g strouhanky
- skopová střívka, očištěná a připravená k plnění (viz Domácí klobásky krok za krokem)
Příprava jídla
1 Maso očistěte a okrájejte tuhé části, potom ho nakrájejte na menší kousky (velikost kousků záleží na mlýnku) a promíchejte s kořením, bylinkami a solí. Dejte důkladně vychladit.
2 Maso umelte na hrubost 2mm, melte dvakrát a při druhém mletí přidejte 100ml ledové vody (můžete místo vody přidat i drcený led), abyste udrželi teplotu masa co nejnižší. Přimíchejte strouhanku a pak směs naplňte do skopových střívek. Potom zmáčknutím rozdělte na jednotlivé klobásky a dejte chladit.
NĚCO NAVÍC
Masová směs by měla obsahovat zhruba 25% tuku. „Předtím, než směs naplníte do střívek, si z trošky udělejte malý karbanátek, opečte ho a ochutnejte,“ radí Christopher Robertson.
Přidat komentář