Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1357 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 190 g
Tuky 53 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno ostatní by chuť klobásky zbytečně přebíjelo.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 8 ks
nakrájené na plátky
třtinový cukr 8 PL
200 ml
bílý nebo červenný vinný ocet
sůl
8 ks
hovězí klobásky čerstvé
olej 1 PL
1 ks
francouzská bageta
hořčice hrubozrnná 8 PL

1 V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na mírném plameni na něm opékejte cibuli. Když změkne, přidejte cukr a ocet a míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Nechte vychladnout.

2 Klobásky zprudka opečte na lžíci oleje. Uvnitř by měly zůstat růžové. Bagetu rozřízněte na 8 dílů a každý rozkrojte podélně. Spodní díl potřete hořčicí a na ni dejte část cibulky. Do každé bagety pak přijde 1 opečená klobáska.

NĚCO NAVÍC
S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit