0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1357 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 190 g
Tuky 53 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno ostatní by chuť klobásky zbytečně přebíjelo.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 8 ks
nakrájené na plátky
třtinový cukr 8 PL
200 ml
bílý nebo červenný vinný ocet
sůl
8 ks
hovězí klobásky čerstvé
olej 1 PL
1 ks
francouzská bageta
hořčice hrubozrnná 8 PL

1 V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na mírném plameni na něm opékejte cibuli. Když změkne, přidejte cukr a ocet a míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Nechte vychladnout.

2 Klobásky zprudka opečte na lžíci oleje. Uvnitř by měly zůstat růžové. Bagetu rozřízněte na 8 dílů a každý rozkrojte podélně. Spodní díl potřete hořčicí a na ni dejte část cibulky. Do každé bagety pak přijde 1 opečená klobáska.

NĚCO NAVÍC
S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit