Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hot dog s karamelizovanou cibulkou
Hot dog s karamelizovanou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4601 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 250 g
Tuky 320 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno ostatní by chuť klobásky zbytečně přebíjelo.

Suroviny

nakrájené na plátky
třtinový cukr 8 PL
vinný ocet bílý 200 ml
nebo červenný
sůl
hovězí, čerstvé
olej 1 PL
bageta 1 ks
francouzská
hořčice hrubozrnná 8 PL

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na mírném plameni na něm opékejte cibuli. Když změkne, přidejte cukr a ocet a míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Nechte vychladnout.

2

Klobásky zprudka opečte na lžíci oleje. Uvnitř by měly zůstat růžové. Bagetu rozřízněte na 8 dílů a každý rozkrojte podélně. Spodní díl potřete hořčicí a na ni dejte část cibulky. Do každé bagety pak přijde 1 opečená klobáska.

NĚCO NAVÍC
S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...