Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno ostatní by chuť klobásky zbytečně přebíjelo. Takže hot dog s karamelizovanou cibulkou je chuťově vyladěný a recept není třeba upravovat.
Postup
V hrnci na mírném plameni rozehřejte máslo a pomalu na něm opékejte cibuli. Když změkne, přidejte cukr a ocet a míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Nechte vychladnout.
Klobásky zprudka opečte na lžíci oleje. Uvnitř by měly zůstat růžové. Bagetu rozřízněte na 8 dílů a každý rozkrojte podélně. Spodní díl potřete hořčicí a na ni dejte část cibulky. Do každé bagety pak přijde 1 opečená klobáska.
NĚCO NAVÍC
S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť.