0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Hot dog s karamelizovanou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

4.4/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 - 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4601 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 250 g
Tuky 320 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno ostatní by chuť klobásky zbytečně přebíjelo.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 8 ks
nakrájené na plátky
třtinový cukr 8 PL
vinný ocet bílý 200 ml
nebo červenný
sůl
hovězí, čerstvé
olej 1 PL
bageta 1 ks
francouzská
hořčice hrubozrnná 8 PL

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na mírném plameni na něm opékejte cibuli. Když změkne, přidejte cukr a ocet a míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Nechte vychladnout.

2

Klobásky zprudka opečte na lžíci oleje. Uvnitř by měly zůstat růžové. Bagetu rozřízněte na 8 dílů a každý rozkrojte podélně. Spodní díl potřete hořčicí a na ni dejte část cibulky. Do každé bagety pak přijde 1 opečená klobáska.

NĚCO NAVÍC
S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč