0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Daňčí klobásy

Daňčí klobásy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí klobásy

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Pro zkušené Na cca 3 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6726 kcal
Bílkoviny 507 g
Sacharidy 146 g
Tuky 429 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!

Suroviny

daňčí maso 1,4 kg
směs ramínka a boku
bůček 1,2 kg
bez kůže
sušené lesní houby 125 g
hříbky
kvalitní
sůl 12 g
pepř mletý 1 g
čerstvě mletý
rozmarýn 1 g
čerstvý nasekaný
tymián 1 g
nasekaný
šalvěj 1 g
čerstvá nasekaná
strouhanka 125 g
vepřová střívka očištěná a připravená k plnění

Postup

1

Maso spolu s bokem dvakrát umelte na střední hrubost.

2

Sušené hřiby zalijte vínem a nechte je nasáknout. Potom je slijte a nakrájejte nahrubo.  

3

Maso promíchejte se solí, kořením, bylinkami, strouhankou, hříbky a vínem, pořádně promněte, upěchujte do mísy a dejte chladit. 

4

Připravenou směs naplňte do vepřových střívek, zmáčkněte v místě, kde se budou klobásky dělit, a dejte chladit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč