0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Daňčí klobásy

Daňčí klobásy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí klobásy

3.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Pro zkušené Na cca 3 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6726 kcal
Bílkoviny 507 g
Sacharidy 146 g
Tuky 429 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!

Suroviny

daňčí maso 1.4 kg
směs ramínka a boku
bůček 1.2 kg
bez kůže
sušené lesní houby 125 g
hříbky
víno červené 180 ml
kvalitní
sůl 12 g
pepř mletý 1 g
čerstvě mletý
rozmarýn 1 g
čerstvý nasekaný
tymián 1 g
nasekaný
šalvěj 1 g
čerstvá nasekaná
strouhanka 125 g
vepřová střívka očištěná a připravená k plnění

1 Maso spolu s bokem dvakrát umelte na střední hrubost.

2 Sušené hřiby zalijte vínem a nechte je nasáknout. Potom je slijte a nakrájejte nahrubo.  

Maso promíchejte se solí, kořením, bylinkami, strouhankou, hříbky a vínem, pořádně promněte, upěchujte do mísy a dejte chladit. 

Připravenou směs naplňte do vepřových střívek, zmáčkněte v místě, kde se budou klobásky dělit, a dejte chladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit