Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Daňčí klobásy
Daňčí klobásy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí klobásy

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Pro zkušené Na cca 3 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6726 kcal
Bílkoviny 507 g
Sacharidy 146 g
Tuky 429 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!

Suroviny

směs ramínka a boku
bůček 1,2 kg
bez kůže
sušené lesní houby 125 g
hříbky
kvalitní
sůl 12 g
pepř mletý 1 g
čerstvě mletý
rozmarýn 1 g
čerstvý nasekaný
tymián 1 g
nasekaný
šalvěj 1 g
čerstvá nasekaná
strouhanka 125 g
vepřová střívka očištěná a připravená k plnění

Postup

1

Maso spolu s bokem dvakrát umelte na střední hrubost.

2

Sušené hřiby zalijte vínem a nechte je nasáknout. Potom je slijte a nakrájejte nahrubo.  

3

Maso promíchejte se solí, kořením, bylinkami, strouhankou, hříbky a vínem, pořádně promněte, upěchujte do mísy a dejte chladit. 

4

Připravenou směs naplňte do vepřových střívek, zmáčkněte v místě, kde se budou klobásky dělit, a dejte chladit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...