Daňčí klobásy

Daňčí klobásy

2.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Pro zkušené Na cca 3 kg klobásek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6384 kcal
Bílkoviny 469 g
Sacharidy 104 g
Tuky 425 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!

Suroviny

daňčí maso 1.4 kg
směs ramínka a boku
bůček 1.2 kg
bez kůže
lesní houby 125 g
sušené
víno červené 180 ml
kvalitní
sůl 12 g
pepř mletý 1 g
čerstvě mletý
rozmarýn 1 g
čerstvý nasekaný
tymián 1 g
nasekaný
šalvěj 1 g
čerstvá nasekaná
strouhanka 125 g
vepřová střívka očištěná a připravená k plnění

1 Maso spolu s bokem dvakrát umelte na střední hrubost.

2 Sušené hřiby zalijte vínem a nechte je nasáknout. Potom je slijte a nakrájejte nahrubo.  

Maso promíchejte se solí, kořením, bylinkami, strouhankou, hříbky a vínem, pořádně promněte, upěchujte do mísy a dejte chladit. 

Připravenou směs naplňte do vepřových střívek, zmáčkněte v místě, kde se budou klobásky dělit, a dejte chladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit