
Domácí tabasco
Volbou chilli papriček určíte pálivost celé omáčky. Třeba z habaneros bude opravdu ďábelská!
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 20 chilli papriček tabasco nebo serrano, zbavených stopek a pokrájených, nebo 12 silnostěnných zralých červených papriček jalapeño (cca celkem 300g), nasekaných
- 1,5 lžíce drceného česneku
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 3/4 lžičky mořské soli
- 250ml bílého vinného octa
Příprava jídla
1 V rendlíku na rostlinném oleji opékejte chilli papričky (tabasco, serrano nebo jalapeño), drcený česnek, cibuli a mořskou sůl 3 minuty. Přilijte 500ml vody a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až budou chilli papričky velmi měkké a tekutina se téměř vstřebá. (Pozor, stoupající páry jsou ostré!) Stáhněte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Rozmixujte dohladka. Nechte robot v chodu a pramínkem přilévejte bílý vinný ocet.
2 Ochutnejte, případně dosolte. Přeceďte přes husté síto a rozdělte do sterilizovaných lahviček. Zavíčkujte a nechte v chladu alespoň 2 týdny rozležet. V chladu vydrží až 6 měsíců, sterilované i déle.
Přidat komentář