Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí tabasco

Volbou chilli papriček určíte pálivost celé omáčky. Třeba z habaneros bude opravdu ďábelská! 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 500ml
Doba přípravy: Do 10 minut
+ zrání
PT25M
Vaření 0:25
Omáčka

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 20 chilli papriček tabasco nebo serrano, zbavených stopek a pokrájených, nebo 12 silnostěnných zralých červených papriček jalapeño (cca celkem 300g), nasekaných
    • 1,5 lžíce drceného česneku 
    • 2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 3/4 lžičky mořské soli 
    • 250ml bílého vinného octa

Příprava jídla

1 V rendlíku na rostlinném oleji opékejte chilli papričky (tabasco, serrano nebo jalapeño), drcený česnek, cibuli a mořskou sůl 3 minuty. Přilijte 500ml vody a za občasného míchání vařte zhruba 20 minut, až budou chilli papričky velmi měkké a tekutina se téměř vstřebá. (Pozor, stoupající páry jsou ostré!) Stáhněte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Rozmixujte dohladka. Nechte robot v chodu a pramínkem přilévejte bílý vinný ocet.

2 Ochutnejte, případně dosolte. Přeceďte přes husté síto a rozdělte do sterilizovaných lahviček. Zavíčkujte a nechte v chladu alespoň 2 týdny rozležet. V chladu vydrží až 6 měsíců, sterilované i déle. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 pořádně pálivých jídel

REKLAMA

Přidat komentář