Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Feta pečená s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1659 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 46 g
Tuky 136 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Feta pečená s rajčaty jsou hit sociální sítě Tik-tok, se kterým můžete naložit podle libosti: upečená rajčata a fetu rozmačkat jako omáčku na těstoviny (s přidáním trošky vody, v níž se vařily těstoviny) nebo sníst jen tak v doprovodu křupavého světlého pečiva jako my.

Související recepty

Suroviny

rajčata cherry 500 g
směs žlutých a červených
česnek 4 stroužky
podrcené
oregano 3 snítky
čerstvé, část nasekaná a část na posypání
tymián 3 snítky
čerstvý, část nasekaná a část na posypání
olivový olej 100 ml
+ na pokapání
na posypání rajčat
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené
vločky

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220 °C. Do pekáčku vsypte chery rajčata, drcený česnek, přidejte část bylinek. Zalijte olejem a dobře promíchejte. Rajčata posypte trochou cukru. Vložte do trouby a pečte 15 minut. Vyndejte, uprostřed udělejte místo na bloček sýra a pokapejte jej olejem. Posypte pepřem a troškou chilli vloček a pečte dalších 15 minut. Vyndejte a ozdobte zbylými bylinkami.

NĚCO NAVÍC
S bagetou jde o jídlo pro dva, s těstovinami nasytí celou rodinu. Fetu můžete příště vyměnit za měkký kozí sýr či ricottu, před pečením pak sýr pokapejte troškou medu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Komentáře

09.12.2022 17:20
dobrota

Apetit magazín