0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s fetou
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 181 g
Tuky 108 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sekaná je vždy dobrý nápad. Tahle navíc není ledajaká a už vůbec ne obyčejná! Feta a rajčatová omáka jí dodají patřičný šmrnc.

Suroviny

housky 2 ks
z předchozího dne, cca 80 g
voda 150 ml
vlažná, na namáčení
cibule 3 ks
česnek 2 stroužky
tymián 3 snítky
petrželka 0.5 svazku
paprika červená 1 ks
cca 200 g
paprika žlutá 1 ks
cca 200 g
sýr feta 200 g
olivový olej
do formy a na potření
hovězí maso mleté 500 g
mléko 70 ml
plnotučné
vejce 1 ks
velikosti M
hořčice 1 ČL
středně pálivá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatová passata - pyré 500 g
rýže vařená
k podávání

Postup

1

Nakrájejte rohlíky na kostičky a namočte je asi na 10 minut do vody v misce.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Tymián a petrželku omyjte a osušte. Natrhejte tymián a najemno nasekejte petrželku. Papriky omyjte, osušte, zbavte seminek a nakrájejte na proužky.

3

Sýr feta nechte okapat a nakrájejte ho na kostičky. Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte velkou zapékací mísu (cca 30 x 40 cm) olivovým olejem.

4

Namočené housky vymačkejte a dejte je do velké mísy s mletým masem, mlékem, vejcem, tymiánem a polovinou cibule a česneku. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem, 5 minut intenzivně hněťte a nakonec vmíchejte petrželku a sýr feta.

5

Mleté maso vytvarujte vlhkýma rukama do podlouhlého bochánku dlouhého asi 25 cm a potřete trochou olivového oleje.

6

Sekanou vložte do pekáče a přidejte proužky papriky se zbylou cibulí a česnekem. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut. Po 10 minutách přidejte passatu.

7

Rajčatovou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Sekaná zůstane obzvlášť šťavnatá, pokud ji před pečením zabalíte do plátků slaniny.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Sekaná 4× jinak
  • Tipy a triky

Sekaná 4× jinak

„Pryč s nudou! Stačí obměnit pár surovin, a vaše sekaná může být ode dneška pokaždé jiná, a přitom vždycky skvostná,“ říká redaktorka časopisu Apetit Katka Švejdová, která ráda hostí přátele na své chalupě a se sekanou vždycky sklízí úspěch...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit