Sekaná je vždy dobrý nápad. Tahle navíc není ledajaká a už vůbec ne obyčejná! Feta a rajčatová omáčka jí dodají patřičný šmrnc.
Suroviny
Postup
Nakrájejte rohlíky na kostičky a namočte je asi na 10 minut do vody v misce.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Tymián a petrželku omyjte a osušte. Natrhejte tymián a najemno nasekejte petrželku. Papriky omyjte, osušte, zbavte seminek a nakrájejte na proužky.
Sýr feta nechte okapat a nakrájejte ho na kostičky. Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte velkou zapékací mísu (cca 30 x 40 cm) olivovým olejem.
Namočené housky vymačkejte a dejte je do velké mísy s mletým masem, mlékem, vejcem, tymiánem a polovinou cibule a česneku. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem, 5 minut intenzivně hněťte a nakonec vmíchejte petrželku a sýr feta.
Mleté maso vytvarujte vlhkýma rukama do podlouhlého bochánku dlouhého asi 25 cm a potřete trochou olivového oleje.
Sekanou vložte do pekáče a přidejte proužky papriky se zbylou cibulí a česnekem. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut. Po 10 minutách přidejte passatu.
Rajčatovou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s rýží.
NĚCO NAVÍC
Sekaná zůstane obzvlášť šťavnatá, pokud ji před pečením zabalíte do plátků slaniny.
Zdroj: Das Kochrezept