Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s fetou
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 181 g
Tuky 108 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sekaná je vždy dobrý nápad. Tahle navíc není ledajaká a už vůbec ne obyčejná! Feta a rajčatová omáčka jí dodají patřičný šmrnc.

Suroviny

housky 2 ks
z předchozího dne, cca 80 g
voda 150 ml
vlažná, na namáčení
česnek 2 stroužky
tymián 3 snítky
petrželka ½ svazku
cca 200 g
cca 200 g
olivový olej
do formy a na potření
mléko 70 ml
plnotučné
vejce 1 ks
velikosti M
hořčice 1 ČL
středně pálivá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatová passata - pyré 500 g
rýže vařená
k podávání

Postup

1

Nakrájejte rohlíky na kostičky a namočte je asi na 10 minut do vody v misce.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Tymián a petrželku omyjte a osušte. Natrhejte tymián a najemno nasekejte petrželku. Papriky omyjte, osušte, zbavte seminek a nakrájejte na proužky.

3

Sýr feta nechte okapat a nakrájejte ho na kostičky. Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte velkou zapékací mísu (cca 30 x 40 cm) olivovým olejem.

4

Namočené housky vymačkejte a dejte je do velké mísy s mletým masem, mlékem, vejcem, tymiánem a polovinou cibule a česneku. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem, 5 minut intenzivně hněťte a nakonec vmíchejte petrželku a sýr feta.

5

Mleté maso vytvarujte vlhkýma rukama do podlouhlého bochánku dlouhého asi 25 cm a potřete trochou olivového oleje.

6

Sekanou vložte do pekáče a přidejte proužky papriky se zbylou cibulí a česnekem. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut. Po 10 minutách přidejte passatu.

7

Rajčatovou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Sekaná zůstane obzvlášť šťavnatá, pokud ji před pečením zabalíte do plátků slaniny.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...