Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sekaná s fetou
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 181 g
Tuky 108 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sekaná je vždy dobrý nápad. Tahle navíc není ledajaká a už vůbec ne obyčejná! Feta a rajčatová omáčka jí dodají patřičný šmrnc.

Suroviny

housky 2 ks
z předchozího dne, cca 80 g
voda 150 ml
vlažná, na namáčení
česnek 2 stroužky
tymián 3 snítky
petrželka ½ svazku
cca 200 g
cca 200 g
olivový olej
do formy a na potření
mléko 70 ml
plnotučné
vejce 1 ks
velikosti M
hořčice 1 ČL
středně pálivá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatová passata - pyré 500 g
rýže vařená
k podávání

Postup

1

Nakrájejte rohlíky na kostičky a namočte je asi na 10 minut do vody v misce.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Tymián a petrželku omyjte a osušte. Natrhejte tymián a najemno nasekejte petrželku. Papriky omyjte, osušte, zbavte seminek a nakrájejte na proužky.

3

Sýr feta nechte okapat a nakrájejte ho na kostičky. Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte velkou zapékací mísu (cca 30 x 40 cm) olivovým olejem.

4

Namočené housky vymačkejte a dejte je do velké mísy s mletým masem, mlékem, vejcem, tymiánem a polovinou cibule a česneku. Dochuťte hořčicí, solí a pepřem, 5 minut intenzivně hněťte a nakonec vmíchejte petrželku a sýr feta.

5

Mleté maso vytvarujte vlhkýma rukama do podlouhlého bochánku dlouhého asi 25 cm a potřete trochou olivového oleje.

6

Sekanou vložte do pekáče a přidejte proužky papriky se zbylou cibulí a česnekem. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut. Po 10 minutách přidejte passatu.

7

Rajčatovou omáčku promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Sekanou nakrájejte na plátky a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Sekaná zůstane obzvlášť šťavnatá, pokud ji před pečením zabalíte do plátků slaniny.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč